Profiel: Local Dreamers / Vrijwilligerswerk

**Over ons
**
Mensen gaan vaak naar een ontwikkelingsland met het idee te helpen. Een term die bij Local Dreamers liever wordt vermeden. Hulp is namelijk lang niet altijd iets wat de mensen nodig hebben. Zij zijn namelijk helemaal niet zielig, en vaak net zo gelukkig als jij en ik. Wat we wel kunnen doen is bijdragen aan lokale doelen. Proberen de droom van een ander waar te maken. Zij aan zij aan de slag gaan met onderwijs, sport, kinderen, toerisme, milieu of ondernemerschap. Samen elkaars talenten ontwikkelen.

Zo’n indrukwekkende ervaring in een compleet andere cultuur schudt ook onze vrijwilligers vaak even wakker. Je leert te relativeren, beseft je hoe goed wij het eigenlijk thuis hebben. Maar ook het waarderen en soms accepteren van die veranderingen hoort erbij.

Veel waarde hechten we dan ook aan de persoonlijke ontwikkeling die onze vrijwilligers doormaken. We proberen de vrijwilligers uit te dagen kleur te geven aan eigen dromen. Korte tijd leven in een ander land, met een eigen leefstijl, eigen tradities, gewoonten, humor, problemen en uitdagingen. Wat doet dat met je? En met hen? Samen leef, lach, droom en werk je intensief met elkaar. Zo ontstaan meer dan eens bijzondere interculturele relaties en vriendschappen en ervaringen voor het leven.

**Onze projecten
**
Local Dreamers is actief in Ecuador, een waanzinnig land in Zuid-Amerika. Met de kennis, talenten, energie en ervaring van onze vrijwilligers proberen we van toegevoegde waarde te zijn voor lokale projecten en afnemers. Projecten die ook zonder onze aanwezigheid genoeg basis hebben om te bestaan. Met eigen initiatieven en onderzoek spelen we in op lokale behoeften, om de kloof te dichten tussen wat er in georganiseerd verband mogelijk is voor de rijke elite en arme onderlaag van de Ecuadoriaanse bevolking.

Welke projecten bieden we aan?
Engelse school: op de Engelse school (voor alle leeftijden) zijn we niet alleen bezig met de ontwikkeling van taal, maar ook met persoonlijke en sociale ontwikkeling, zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en presentatieskills. Lees meer!

Voetbalschool: het topsportelement staat niet centraal, maar het stimuleren en ontwikkelen van de kinderen op gebieden als zelfvertrouwen en initiatief nemen, en het aanleren/ontwikkelen van normen en waarden als respect, discipline en samenwerken des te meer. Lees meer!

Talentschool: internationale en lokale vrijwilligers, stagiairs en professionals delen hun kennis, ervaringen, passies en talenten met een kinderen en jongeren die in de huidige situatie niet dezelfde mogelijkheden hebben om die talenten te ontwikkelen. Lees meer!

Zwemschool: georganiseerd bewegingsonderwijs in een veilige omgeving. Op de zwemschool maken we kinderen die weinig tot geen ervaring hebben met zwemmen zelfredzaam in het water. Lees meer!

Kinderopvang: met een groep internationale en lokale vrijwilligers breng je de kinderen samen, organiseer je sport en spel, leer je ze sociale normen en waarden, hygiëne (handen wassen, tanden poetsen) en motorieke vaardigheden aan. Lees meer!

Ecotoerisme, Engels en sport: in een community midden in het Amazoneregenwoud organiseren we Engelse lessen, sporten we met de kinderen en jongeren en dragen we bij aan de ontwikkeling van ecotoerisme in de regio. Lees meer!

Koffieplantage: in de subtropen heb je de mogelijkheid op een actieve manier een koffie-, cacao- en lycheeplantage te leren kennen en tegelijkertijd heerlijk te ontspannen op een traditionele haciënda, gelegen in een schitterende omgeving. Lees meer!

Local Dreamers biedt ook een Spaanse cursus aan en helpt je, als je dat op prijs stelt, met je reisplan.

**Meer informatie
**
Kijk op www.localdreamers.nl.
Stuur een mailtje naar [EMAIL=“info@localdreamers.nl”]info@localdreamers.nl.
Bel ons op +31 6 30678771 (vrijwilligerscoördinator Nynke Blom.
Lees ervaringen van oud-vrijwilligers- en stagiairs.
Bekijk onze mooiste foto´s op Flickr.
Volg ons via Facebook , Twitter of YouTube.

We reageren altijd binnen een dag!