Aanbod vrijwilligerswerk: Onderwijs, Ajax Voetbalschool en (eco)toerisme in Ecuador

Dromen
Ambitieuze student met buitenlandse aspiraties? Net afgestudeerd, maar nog geen zin in een ‘nine-to-five job’? Professional, maar toe aan wat anders? Vader of moeder die er even tussenuit wil? Local Dreamers is er voor iedereen die iets heeft met het waarmaken van dromen.

In Ecuador, een waanzinnig mooi maar ook kwetsbaar land in Zuid-Amerika, organiseren wij projecten op het gebied van onderwijs, sport, talentontwikkeling en ondernemerschap. Van het geven van Engelse les tot het ontwikkelen van ecotoerisme. Van het meedraaien bij onze Ajax Voetbalschool tot het creatief bezig zijn met straatkinderen. Zij aan zij met de lokale bevolking geven onze vrijwilligers en stagiairs op eigen wijze vorm aan dynamische, vernieuwende en ambitieuze projecten. Lokale projecten die ook zonder onze aanwezigheid genoeg basis hebben om te bestaan.

Local Dreamers biedt vrijwilligerswerk, stages, reizen en een Spaanse cursus. Wij zijn jonger, dynamischer, persoonlijker en goedkoper. Iedereen is welkom om ons team met zijn of haar passies, dromen en talent te versterken.

De projecten
Local Dreamers ondersteunt lokale projecten op zeer uiteenlopende gebieden. Op onze Engelse school wordt natuurlijk Engelse les gegeven, maar trainen we de jongeren en kinderen ook in communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De ervaring, passie en talenten van onze vrijwilligers zetten we in om de leerlingen nieuwe handvatten te geven om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen in de samenleving.

Doel van de voetbalschool is niet per se een nieuwe Lionel Messi te ontwikkelen, maar veel meer om de kinderen normen en waarden als respect en samenwerken aan te leren. Het is bovendien een opvang voor jongeren die vaak al op jonge leeftijd te maken krijgen met alcohol en drugs. Dankzij Ajax, dat de voetbalschool sponsort, lopen de Ecuadoriaanse jongens en meisjes nu in shirts van Siem de Jong, Christian Eriksen, Eyong Enoh en anderen rond. Het Algemeen Dagblad maakte er een reportage van. Die kun je HIER bekijken.

Naast de Engelse school leiden we in het Ecuadoriaanse Amazoneregenwoud lokale gidsen op en ontwikkelen we het ecotoerisme in de meest biodiverse regio ter wereld. Aan de kust kun je aan de slag met bananenboeren en in hoofdstad Quito ondersteunen we een creatief project met straatkinderen. Ook kun je terecht bij een natuurproject op de unieke Galapagoseilanden. Local Dreamers wil je met een boodschap kennis laten maken met één van de meest diverse en bijzondere landen van Zuid-Amerika. Met jouw passies en dromen kun je een waardevolle en unieke bijdrage leveren.

In januari 2013 publiceerden we een promotiefilmpje. Bekijk deze hieronder.

[video=youtube_share;XFdIVPBEOK0]Local Dreamers - YouTube

Meer informatie
Meer weten? Kijk dan eens op onze website www.localdreamers.nl of stuur een mailtje naar info@localdreamers.nl. We reageren altijd binnen een dag. Bellen mag ook naar 06-30678771 (Vrijwilligerscoördinator Nynke Blom). Ongeveer eens per drie maanden organiseren we een informatieavond waar we je van alles kunnen vertellen over onze projecten, doelen, vrijwilligers en over Ecuador. Er zijn altijd oud-vrijwilligers aanwezig die je de oren van het hoofd mag vragen.

Hasta pronto in Ecuador!

De Local Dreamers


1379793_619356824774489_956582803_n.jpg

serie2.jpg

1 like