Profiel: FIDESCO / Vrijwilligerswerk

Over ons

Twee jaar op missie
FIDESCO (samengevoegd van Fides (Geloof) en Coöperatie) is een internationale katholieke organisatie die in 1981 door de Gemeenschap Emmanuel in Frankrijk is opgericht. Fidesco zendt mensen over de hele wereld uit om bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van de bevolking. Deze mensen (> 21 jaar en katholiek) beogen hun kennis en knowhow over te dragen aan de lokale bevolking en blijven daarom twee jaar in hetzelfde gebied. Fidesco werkt altijd samen met de lokale kerk om juist de lokale ontwikkeling door kleinschalige projecten te stimuleren.

**Ieder beroep is welkom **
De meeste vrijwilligers werken in de volgende sectoren: medisch, onderwijs, maatschappelijk werk, landbouw en techniek, maar voor elk beroep hebben we een geschikte plek. Als dank voor hun inzet betaalt Fidesco hun vliegreizen, verzekeringen en een kleine, maandelijkse vergoeding waar de mensen van rond kunnen komen.

Facts and figures
Fidesco heeft meer dan 2000 vrijwilligers uitgezonden, waarvan 25 Nederlanders. Na een negen maanden voorbereidingstraject gaan de vrijwilligers één of twee jaar op missie. Fidesco is als Internationale vrijwilligersorganisatie geaccrediteerd bij het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken en is verder lid van verschillende NGO platforms. In Nederland is Fidesco erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Als je voor FIDESCO kiest, dan kies je voor:
1 Projecten die worden gedragen door een lokale professionele staf
2 Non-profit organisatie met lage kosten
3 Een mogelijkheid om voor je r.-k. geloof uit te komen

Een missie via FIDESCO zorgt voor een bijzondere ervaring! Lees de ervaringen van oud-vrijwilligers op onze website of check onze socials zoals Insta of Facebook-pagina.

Acht eigen projecten
Op verzoek van onze partners, leidt Fidesco acht eigen projecten. Opvallende voorbeelden zijn het ziekenhuis in de Guinese (West-Afrikaanse) hoofdstad Conakry, een centrum en school voor straatkinderen in Rwanda en een centrum voor onderwijs en integratie in de sloppenwijken van het Braziliaanse Salvador de Bahia. Hoewel Fidesco oorspronkelijk alleen vrijwilligers uitzond, heeft het, na herhaalde verzoeken van lokale partners en zorgvuldige studie, de leiding van deze acht projecten op zich genomen. Fidesco heeft inmiddels een indrukwekkend staat van dienst opgebouwd en wordt regelmatig door functionarissen van de Verenigde Naties en ambassades als ‘voorbeeldig’ geprezen.

Meer informatie over onze projecten kun je vinden via: Fidesco Nederland en Vlaanderen | Projecten

Meer informatie
Meer informatie: www.fidesco.nl.
Like ons op Facebook volg ons op Twitter Instagram en Linked In.

Stuur een email naar info@fidesco.nl of bel 0852-731732.