Overtocht Piraeus-heraklicon

Wij willen volgend jaar vanuit Piraeus naar Heraklion-Kreta overvaren met onze auto + caravan. Wie heeft dit ook al eens gedaan? Hoe hebben jullie dit ervaren? Hoe lang duurt de overtocht? Hoe zijn de eventuele hutten aan boord? Wat betaalden jullie? Hoe is het kamperen op Kreta? Alle verdere informatie is ook welkom

Hallo,
het is heel eenvoudig : jullie nemen de ferry in Ancona naar Patras en vandaar rijden jullie naar Athene (Piraeus) . Het gemaakelijkste is dan vanuit Nederland met Mionan Lines te boeken omdat je dan direct kan combineren om met dezelfde maatschappij naar Iraklio te varen (vanwege de kortingen). Deze ferries zijn perfekt veilig, meestal nieuw en met de allerlaatste HIGH SPEED is Kreta in 6 uur overtocht te bereiken. Jullie hebben helemaal geen cabine nodig want je kunt boeken voor het camping-deck en in de eigen caravan slapen. Stroom krijg je ook, alleen koken mag niet op de boot. Geen nood, zelfbediening en restaurant, bar aan zwembad…alles aanwezig.
Ga gewoon naar een reisbureau voor de folder en kijk eens op de website www.Minoan.gr
Wij verkiezen de overtocht naar Patras via Venetie maar je kunt ook tot in de punt van Italie rijden en met verschillende andere maatschappijen varen, overtocht is dan korter maar niet beter daarom, meer tolwegen, 1000 km langer rijden, benzine, klassieke gevaren in Zuid-Italie zoals diefstal enz. Reserveren in hoogseizoen is altijd aan te bevelen lang vooraf wegens beperkte plaatsen op camping-deck. Ook de grieken gaan op vakantie naar de eilanden ! Kreta beschikt over een behoorlijk aantal campings. Veel plezier bij de voorbereiding van jullie toekomstige vakantie. B)