Oman maakt zich op voor Sinbad Classic

**Van 27 tot en met 29 april vormt het Sultanaat Oman het decor van de jaarlijkse Sinbad Classic, de grootse viswedstrijd –en een groot spektakel- van het Arabisch schiereiland. De thuishaven van het evenement is zeehaven Bander Al-Rowdha, gelegen in de hoofdstad Muscat. De naam van het evenement is een knipoog naar het rijke verleden van het Sultanaat: Sinbad de Zeeman, een spraakmakende figuur uit de sprookjes van 1001 nachten, vermaard om zijn avonturen op zee. **

De Arabische Oceaan en het Sultanaat Oman kunnen bogen op eeuwenoude tradities en overleveringen. De dhow, het type zeilschip waarmee de wereldberoemde zeeman volgens de legende over alle wereldzeeën voer, wordt tot op de dag van vandaag in Oman met de hand gemaakt. Onlangs gaf de Sultan van Oman opdracht tot het reconstrueren van de legendarische dhow van Sinbad. Een 20-koppig team zwoegde ruim 7 maanden om de boot op traditionele wijze (er kwam geen spijker aan te pas!) te herbouwen. De boot is tijdens de Sinbad Classic te bewonderen nabij de haven van Muscat.

De Sinbad Classic geldt als belangrijke kwalificatie voor de Rolex-IGFA Offshore wereldkampioenschappen, de winnaars van de wedstrijd zijn zeker van een plaatsje op de kampioenschappen in Mexico in 2007. Deelnemers aan de wedstrijd worden op 26 april tijdens een feestelijke ceremonie welkom geheten. Via www.sinbadclassic.com kunnen gegadigden zich nu opgeven voor dit spectaculaire evenement. Ook voor diegenen die zelf niet het ruime sop kiezen worden er tijdens het toernooi tal van activiteiten georganiseerd.

Meer informatie over de Sinbad Classic is beschikbaar via www.sinbadclassic.com

Meer informatie over het Sultanaat Oman is beschikbaar via www.visitoman.nl