Noord-Korea weer toegankelijk voor toeristen!

Noord-Korea sluit grenzen voor toeristen wegens Ebola

Toch behoorlijk onverwacht heeft Noord-Korea besloten met directe ingang geen toeristen meer toe te laten vanwege de Ebola-uitbraak. Waar de toeristen vandaan komen en of ze recent nog in risicogebieden geweest zijn speelt hierbij geen rol. Voor hoe lang dit het zo blijft en of het uitsluitend voor toeristen geldt of ook voor zakenreizigers (Noord-Korea handelt relatief veel met Afrikaanse landen) en diplomaten is op dit moment nog niet duidelijk. Toeristen die momenteel in het land verblijven kunnen wel hun reis gewoon afmaken.

Wordt vast nog vervolgd…

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“9XN4Z033Zyg” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

Het vervolg liet even op zich wachten, maar momenteel heerst er vooral onduidelijkheid. Gewone reizen zouden binnenkort wel weer mogelijk zijn, al is de grens formeel nog steeds gesloten voor toeristen. De Pyongyang marathon die op 12 april wordt gehouden zou nu echter ineens niet meer toegankelijk zijn voor amateur-hardlopers, nog steeds wegens vanwege Ebola.

Het blijft dus nog even afwachten, hopelijk volgt er snel duidelijkheid.

En dan vandaag eindelijk witte rook: Noord-Korea laat per direct weer toeristen toe!

En voor de fanatieke hardlopers onder ons, ook de Pyongyang Marathon is nu toch weer toegankelijk voor buitenlandse amateur-lopers.

Voor wie het aandurft: alleen deelnemers via een georganiseerde groepsreis worden toegelaten, diverse reisorganisaties bieden hier speciale reizen voor aan.

Interessant nieuws, ben op zoek naar een sportieve uitdaging en wil sowieso eens een keer naar Noord. Sinds de jaren '90 heb ik nooit meer dan een paar rondjes korfbalveld gesnelwandeld, dus dat wordt straks nog lachen.

Ben verder zeer benieuwd naar de route. Wijkt het af van de geijkte toeristische stadstour? Verder zou sport moeten verbroederen, dus hopelijk staat er een shitload mensen langs het parcours :hippie:

Et voila!

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“oGh8T_x9Gf4” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

Lijkt erop dat ze de gebruikelijke grote wegen volgen, wat uiteraard niet zo vreemd is aangezien het toch om een flinke mensenmassa zal gaan. Tijdens m’n eerste reis vroeg ook iemand aan de Engelse reisbegeleider waarom we steeds weer dezelfde routes reden, probeerden ze wat te verbergen? Maar nee, waarschijnlijk geen reden voor achterdocht. Met een grote bus rijdt het nu eenmaal vlotter over de brede, goed geasfalteerde wegen dan door smalle hobbelige straatjes.

Voor een indruk:

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“dT8A1Nry0uc” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

1 like