Nieuws: Don Bosco Games app - altijd een nieuw spelletje bij de hand

Vrijwilligers die met SAMEN weggaan organiseren veel activiteiten met de straatkinderen. Na school is het eerst tijd om huiswerk te maken, maar daarna kunnen de vrijwilligers spelletjes spelen tot zelfs de kinderen er geen zin meer in hebben. Om te voorkomen dat de vrijwilligers na hoofd, schouders, knie en teen, Annemaria Koekkoek en (lokale) klapspelletjes geen idee hebt wat ze nu weer moeten verzinnen, is er nu een app waarin 240 verschillende spelletjes zijn verzameld. Iedereen die met kinderen werkt kan hier altijd terecht kan om inspiratie voor spelletjes op te doen. Op deze manier hoeft niemand meer inspiratieloos te zijn.

Na het downloaden van de app heb je beschikking tot alle spelletjes. Gelukkig heb je geen internetverbinding nodig om de app te gebruiken. In het beginscherm kun je aangeven voor welke leeftijd en hoeveel personen je een spel zoekt. Andere opties die je kunt opgeven zijn wat voor soort spel je zoekt en waar het spel gespeeld gaat worden. Na het invullen gaat de app op zoek naar geschikte spelletjes. Je kunt ook de optie “random game” inschakelen voor als je een brede doelgroep voor je hebt en toch wel heel snel met een nieuw spel moet komen. Voorbeelden van spelletjes zijn Eddy Football, drie is teveel en blindemannetje. De app komt ook met ideeën voor variaties op deze spelletjes. Op deze manier raak je dus nooit uitgespeeld. Een spel dat heel goed in de smaak viel, kun je makkelijk opslaan door het te ‘liken’.

Je kunt de “Games App Don Bosco” gratis downloaden in de google play store en de iTunes App store.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk met straatkinderen in Latijns-Amerika, Azië en Afrika kun je terecht bij SAMEN.