New York evenementen tips

New York evenementen tips

Evenementen kalender
[ul]
[li]24 april 2011:Easter Parade[/li]Paas optocht van 10.00-16.00uur, het beste te bekijken rond St Patrick’s Cathedral.
Locatie: Fifth Avenue, van 44th tot 57th
Prijs: Gratis
[li]20 Mei 2011: DanceAfrica[/li]Feestelijke viering van Afrikaanse en Afro-Amerikaanse cultuur, muziek, en dans. Er zijn voorstellingen, maar ook tentoonstellingen en filmvertoningen.
Locatie: Brooklyn Academy of Music (BAM)
Prijs: afhankelijk van wat je wilt bekijken tussen de $10 en $25,- voor kinderen, en $20,- tot $45,- voor volwassenen.
[li]Juni 2011 Queens Pride[/li]Deze jaarlijks viering van vrijheid van seksualiteit georganiseerd door de Gay community in New York trekt meer dan 40.000 mensen. Het is een feestelijke, kleurrijke beleving waar je praalwagens voorbij ziet komen in de parade, maar je ook een festival kan bezoeken, en een groot podium.
Locatie: De parade loopt van 37th Ave en 89th St tot 75th St en 37th Road
Prijs: Gratis
[li]4 juli 2011 Independence Day Parade[/li]4th of July: de dag waarop de onafhankelijkheid wordt gevierd met vuurwerk en parades.
Locatie: Showplace Center
[li]31 oktober 2011 Greenwich Village Halloween Parade[/li]Parade ter ere van Halloween, het feest waarbij griezels en spoken naar buiten komen en kinderen gaan trick or treaten, waarbij ze langs de deuren gaan om snoep op te halen. Trek je engste kostuum aan en feest mee!
Locatie: vanaf 19.00 trekt de parade over 6th Ave.
[li]1 januari 2012 New Year Swimmers at Coney Island[/li]Alleen voor echte bikkels, de nieuwjaarsduik!
Lokatie: New York Aquarium
[/ul]

Hieronder vind je tips van reizigers over evenementen in New York. Heb je zelf een goede tip over een evenement in New York? Plaats 'm hieronder!

.

In New York zijn heel vaak Parades, bijvoorbeeld de St. Patrick’s Day Parade. Dat is wel heel erg leuk om bij te zijn, maar… vergeet niet iets groens aan te trekken! Dit jaar is St. Patrick’s Day op 17 maart.