Nationale feestdagen

Wij willen in september een rondreis door China maken.24 september staat als feestdag aangegeven en dan nog de eerste week van oktober. Nu heb ik gelezen dat je zelfs van
22 - 24 september beter niet in natuurgebieden moet reizen, omdat het dan overal gigantisch druk is. Heeft iemand ervaring in deze periode.

Gr. Inga

Ik was in mei ook tijdens feestdagen periode. Niet normaal zo druk :/. Dus als even kan niet doen ! Alles is mudvol. Chinezen gaan massaal op pad. Alle bezienswaardigheden zijn niet meer prettig ivm
Grote drukte

Maandag 24 september is een officiële feestdag, dan is het Mid-Autumn festival. Op deze dag is het volle maan en zou je eigenlijk: met je familie mooncakes moeten eten, de maan bewonderen en lanterns oplaten.

Hoogstwaarschijnlijk zal het dus op 22 en 23 september druk zijn op toeristische locaties, de 24ste zal het erg druk zijn.

Van 1 tot 7 oktober hebben de Chinezen ook vrij, omdat ze dan de stichting van China vieren. Deze periode staat ook bekend als de Golden Week. Tijdens deze periode zal het op toeristische locaties zeer druk zijn, omdat veel Chinezen op reis gaan.

Tijdens deze periode zullen treinkaartjes erg snel zijn uitverkocht, daarnaast zullen vliegtickets en hotels duurder zijn dan gebruikelijk.

Je kunt tijdens deze periode wel gewoon reizen, het zal overal alleen drukker zijn.

Bedankt voor de Info. Wij moeten dus goed om de drukke dagen heen plannen.

Wij waren afgelopen september/oktober in China en hebben het mid autumn festival (afgelopen jaar op 4 oktober) meegemaakt in Hong Kong. Ja, het was druk… maar niet zo druk als alle berichten deden vermoeden. We hebben de hele dag goed met het OV door de stad kunnen reizen. Bovendien vonden we het leuk om wat van het festival mee te krijgen, met onder o.a. de lampionnen en de dragon dance. Wellicht dat het in Hong Kong meevalt ten opzichte van China? Het schijnt dat de lange afstandstrajecten lastiger zijn. We hebben onze treinreizen ver van te voren laten boeken door Mark van treinkaartjesChina, voor ons erg handig aangezien we in de periode dat de kaarten op de markt kwamen niet in Nederland waren. Veel plezier met de voorbereidingen, het gaat ongetwijfeld een geweldige reis worden! Wij zouden hem zo nog eens doen