Muziekroute door USA?

Hallo allemaal!

Na de fantastische tips die we kregen voor onze reis door Australie, besloten we wederom de vraag aan jullie voor te leggen.

We willen graag door Amerika reizen met de auto, en daar op zoek gaan naar de muzieksteden om live muziek te horen. We zijn van plan zo’n 3000 km te rijden in vier/vijf weken, en tot nu toe zijn alles opties nog open.

Het zuiden, Austin, New Orleans. Of toch hoger Chicago, St. Louis.

Iemand die hier ervaring mee heeft? Of ons kan doorverwijzen?

We horen het heel graag!

Mvg
Monique en Erik

Hi
Met St. Louis als muziekstad ben ik niet zo bekend (wel een mooie stad) en Chicago zal wat meer rijden worden maar ik zou zeker Austin, New Orleans, Clarksdale, Memphis en Nashville eens gaan bekijken. Mocht je noordeljker willen gaan dan is zeker de Rock & Roll Hall of Fame in Cleveland een aanrader.

SRC biedt een muziekreis aan, startend in Chicago, eindigend in New Orléans. Leo Blokhuis geeft een paar dagen uitleg.

Heej!

Voor een muziekreis mag je Memphis en Nashville echt niet overslaan!!! In Memphis heb je natuurlijk Elvis en Graceland maar ook de beroemde sun studios (Milliondollar kwartet, Elvis eerste single opgenomen) en de stax studios (Ike & Tina Turner, MG). Het human rights museum vind je ook in Memphis, dat is ook waar dr. Martin Luther King dood is geschoten. 's Avonds is er genoeg vertier en live muziek in de barren. In Nashville spelen live bandjes de hele dag door in de vele barren. Ga in Nashville naar de Country music hall of fame. Niet dat nieuwe gebouw wat in de boekjes staat maar het gebouw met een ronde/ovale koepel. Minder bekend misschien en daarom ook niet zo druk bezocht maar super leuk! Hier vind je de artiesten die in de studio’s met de artiesten meespeelden. En instrumenten van de artiesten zelf zoals Johnny Cash, Elvis etc. Vraag in het museum naar Joe Chambers, hij is de directeur en zal met plezier de vitrine kasten open maken waar de instrumenten instaan. Wij mochten elk instrument in het museum van hem uitkiezen en het vasthouden! De gitaar van Johnny Cash en van Elvis bijvoorbeeld:) Dus voor een muziek route mogen deze 2 steden niet ontbreken! Chicago en New Orléans zijn ook aanraders. In New Orléans is Bourbon street erg bekend natuurlijk daar is het bar na bar na bar. Eén en al zuipende mensen. Aan ons was dat niet echt besteed voor de echte muziek zou ik naar de French side gaan of de upper side. De upper side is vooral wat rustiger en meer voor de wat beter bedeelde mensen. Ga in New Orléans ook langs bij Mardi Gras world als je wilt zien hoe die praal wagens worden gebouwd is dat de place to be!

Groetjes Talitha