Malediven > lokaal of resort

Hi all!

In augustus vertrekken vriendlief en ik voor ruim 3 weken naar Sri Lanka. We willen dit voor enkele dagen combineren met de Malediven zoals velen zullen doen.

Ik ben zelf een rasechte backpacker en zit dus liever tussen de lokale mensen op een bewoond eiland. Alleen hoor ik verhalen dat het toch wel erg moslim is en je dus bedekt over het eiland moet, er maar een klein strookje ‘bikini-beaches’ zijn, er weinig tot geen alcohol te verkrijgen is en je door de religieuze basis van de eilanden ook niet romantisch hand in hand kunt lopen bijvoorbeeld :wink:

Dit alles doet mij toch twijfelen om toch voor een (duurder) resort-eiland te kiezen.

Iemand die ervaringen wil delen?

Hi, wij hebben veel gasten die na hun bezoek aan Sri Lanka de Malediven bezoeken. Soms verblijven die in een eenvoudiger guesthouse nabij Malé island. Het zal helemaal van je eigen wensen afhangen. De situatie die je beschrijft klopt grotendeels. Gek genoeg heb je ook enkele van de guesthouse oorden waar veel ‘luidruchtige’ gasten zitten. Voor de echte Malediven ervaring ga je in mijn visie het beste naar een leuk eiland. Zelf reserveren we vaak Bandos. Fun Island kan een voordeliger alternatief zijn. Beiden zijn met een speedboot te bereiken.