Lonely Planet zet Rotterdam op 5 in top-10 'topsteden'

De toonaangevende reisgids Lonely Planet heeft Rotterdam verkozen tot nummer vijf in de top tien van ‘topsteden van de wereld’. Het is de enige Nederlandse stad in de lijst van Lonely Planet’s Best in Travel 2016.
Dat heeft Lonely Planet woensdag bekendgemaakt. Wereldwijd moet Rotterdam alleen de steden Kotor (Montenegro), Quito (Ecuador), Dublin en George Town (Maleisië) boven zich dulden. Lonely Planet prijst de Zuid-Hollandse havenstad stad onder meer om zijn ‘moderne, postmoderne en hedendaagse bouwwerken’ en de ‘variëteit aan kunst, topkwaliteit restaurants en een sfeervol nachtleven’.

Lees verder bron: [De Volkskrant

(DPG Media Privacy Gate)

1 like

Rotterdam krijgt ook een eigen Lonely Planetgids

De gemeente Rotterdam is trots op de plek die de Maasstad heeft gekregen in de lijst van tien steden in de wereld die een toerist volgend jaar absoluut moet zien. De lijst is samengesteld door de reisgids Lonely Planet’s Best in Travel 2016. ,Dé autoriteit op het gebied van reizen heeft Rotterdam uitgeroepen tot een van de meest opwindende steden in de wereld op dit moment’', zegt wethouder Maarten Struijvenberg (Economie). Hier wordt jaarlijks naar uitgekeken, door reizigers maar ook door andere belangrijke spelers in de reisindustrie
Ron Voskuilen

http://static1.ad.nl/static/photo/2015/4/13/1/20151027152900/media_l_3370756.jpg

Ook de Markthal wordt genoemd door de Lonely Planet. © anp. ,Een groter compliment kunnen we als stad niet krijgen’', aldus de bewindsman. Rotterdam staat als enige Nederlandse stad in de top tien.

Lees verder Rotterdams Dagblad