Locatie Paramount thema pretpark bekend: Alhama de Murcia

MURCIA – Afgelopen week heeft de regionale overheid bekend gemaakt waar het geplande Paramount thema pretpark zal worden gebouwd, Alhama de Murcia. Bij deze gemeente zal 3,5 miljoen vierkante meter bouwgrond, gelegen naast de Condado de Alhama Golf Resort, vrij worden gemaakt voor de bouw van het pretpark. Het nieuws is weliswaar al in de Spaanse pers bekend gemaakt maar nog niet officieel bevestigd door de betrokken partijen.

Een van de problemen op dit moment is het feit dat de president van de Murcia voetbalclub, Jesus Samper, op dit moment betrokken is bij een onderzoek naar bouwfraude. Samper is een van de geldschieters van het Paramount project dus er zouden nog complicaties kunnen optreden gedurende de rechtszaak tegen de voetbalpresident en zakenman.

Het grondgebied behoorde toe aan het inmiddels failliet gegane Polaris World en is tegenwoordig eigendom van diverse banken. Het grondstuk waar het beoogde pretpark zou moeten komen te liggen, zal nabij het toekomstige vliegveld in Corvera liggen en slechts op 30 minuten rijden van Murcia stad en de haven van Cartagena.

Volgens de eerste gegevens zou het Paramount thema pretpark werk gaan bieden aan 20.000 mensen. Daarnaast zouden de eigenaars van de omliggende huizen een grote waardevermeerdering zien in hun eigendommen en woningen.

Ik moet altijd wel lachen om dit soort projecten (om niet te huilen). Een pretpark in Spanje is een bodemloze put.
Volgens de financiële gegevens is er maar 1 pretpark rendabel in het land en dat is Port Aventura in Salou.
Alle andere, Isla Mágica in Sevilla, Warner Bros in Madrid, Terra Mitica in Benidorm ect. lijden al sinds jaar en dag verlies.
Isla Mágica bijvoorbeeld is al jaren failliet en wordt op de been gehouden door de jaarlijkse miljoenen injecties van 2 banken, de gemeente van Sevilla en la Junta de Andalucia. De reden? Men wil koste wat het kost een pretpark in Sevilla houden omdat dat de status en aantrekkelijkheid van de stad verhoogt. In goed spaans: tonterias y gillipo…

En als bij dit project in Murcia ook nog de naam Samper valt dan is het feest kompleet.