Libanon: het kan en het is er geweldig!

De afgelopen drie jaar ben ik elf keer in** Libanon** geweest en ik krijg er nog altijd geen genoeg van. Ik heb er zelfs een boek (‘Alle Dagen Libanon’) over geschreven. De meest gestelde vraag is: is het daar wel veilig? Ik kan je in alle eerlijkheid zeggen dat Libanon voor avontuurlijke reizigers een eitje is. Er is geen oorlog, de criminaliteit is vrij laag en de Libanezen zijn super gastvrij. Natuurlijk moet je je wel goed verdiepen in het land en je kunt niet overal heen. De grens met Syrië is bijvoorbeeld geen plek om te bezoeken! Ook moet je in sommige gebieden, bijvoorbeeld waar Hezbollah zit, geen of zeer discreet foto’s maken.

Libanon heeft heel veel te bieden: stad, natuur en cultuur. In de foto-impressie hieronder zie je al hoe divers het land is. Zelf trekt me de enorme diversiteit het meest: al die verschillende religies en (sub)culturen, tot een bruisend (gay) nachtleven aan toe. Het land is niet islamitisch, zoals veel mensen denken. Er wonen christenen, moslims, Druzen en nog vele meer groepen. De president is altijd christelijk en er is meer vrijheid in Libanon dan in de meeste andere landen in het Midden-Oosten. Alcohol is ruim verkrijgbaar en er zijn ook nachtclubs en casino’s, om maar iets te noemen.

Vragen? Stel ze gerust.

Ook mijn boek ‘Alle Dagen Libanon’ kan behulpzaam zijn bij een reis naar dit land. Je leert hoe Libanon in elkaar zit, in verhalen verteld vanuit de inwoners. Ook geef ik in een apart hoofdstuk uitgebreid reis- en bezoektips. Voor LHBT-bezoekers heb ik een aparte lijst met tips opgesteld. Ook voor die doelgroep is er veel te doen.

Klinkt goed, staat zeker op mijn todo lijst. Ben in 2001 in Syrie en Jordanie geweest, maar verwacht van vooral Beiroet toch weer heel wat anders.

Misschien wil je een paar exemplaren verloten onder de leden hier? Onze redactie kan daarnaast ook een exemplaar recenseren.

Ha Jeroen! Ben hier nieuw, dus help me even: waar komt de recensie van het boek te staan op de site? Op zich prima idee. En Beiroet inderdaad onvergelijkbaar met Damascus of Amman.

De recensie komt in het online reismagazine ( www.wereldwijzer.nl/magazine ) , met een verwijzing vanuit de nieuwsbrief en onze Facebook pagina… Als je het boek wilt sturen, dan pb ik je ons adres even.