Informatie over visum Libië

Onder normale omstandigheden is bij aanvraag van een visum voor Libie een vertaling van het paspoort in het Arabisch nodig.

Dit ziet eruit als op het bijgevoegde plaatje.

Alleen de met de hand geschreven teksten moeten per persoon worden aangepast.
Gevraagd wordt hier naar:
-paspoortnummer
-achternaam
-voornamen
-nationaliteit
-geboortedatum
-geboorteplaats
-datum paspoort geldig vanaf
-datum paspoort geldig tot
-stad van uitgifte paspoort (?)
-geslacht
-lengte in cm.
-sofinummer

De vertaling moet zijn voorzien van een stempel van een beedigd vertaler Arabisch EN zijn ondertekend, ook in het Arabisch, door deze vertaler.

Onder normale omstandigheden moeten zowel groepen (reisbureau’s) als individuen een begeleiding in Libie regelen, anders is het onmogelijk een visum te krijgen.

Een reisagent in Libie die dit kan regelen en ook daadwerkelijk reageert als je ze benadert in het Engels is: Temehu: www.temehu.com Emailadres:

http://sn104w.snt104.mail.live.com/mail/SafeRedirect.aspx?hm__tg=http://65.55.85.55/att/GetAttachment.aspx&hm__qs=file%3D52e5b352-9b1b-4136-8e19-6955c3988a56%26ct%3DaW1hZ2UvanBlZw_3d_3d%26name%3DQVRUMDAwMDE_3d%26inline%3D1%26rfc%3D0%26empty%3DFalse%26imgsrc%3Dcid%253apart1.03020904.08030001%2540temehu.com&oneredir=1&ip=10.13.6.8&d=d2645&mf=34&a=01_62fa39a0980459a48c2190a4c5446ed8c5814f1ff396f02609f8edd336019766

Hun minimumprijs per dag was eind november 2009 135 euro per dag in Tripoli:

"This price includes only the following services:

[ul]
[li]Visa on arrival.[/li]
[li]Airport formalities.[/li][li]Passport registration.[/li][li]Temehu escort & his costs.[/li][li]Private transport."[/li][/ul]
N.B. Het is dus onder normale omstandigheden verplicht om iemand te hebben die je opvangt op de luchthaven en daar dan met jou het visum in het orde brengt. Het is dus verplicht om vergezeld te worden door een gids en auto met chauffeur. Dit zou dan dus 135 euro per dag kosten.

Je kunt vragen naar een zekere mijnheer Elmansori, die contact in het Engels verzorgt.

Normaalgesproken is het onmogelijk om een visum voor Libie te krijgen (lees: toegang te krijgen tot Libie) als er in je paspoort een stempel van Israel staat.

Je moet ook altijd zeggen dat je nooit in Israel bent geweest.
Je mag geen Israelische spullen bij je hebben.

Hoi Rosa,

De vader van mijn vriend is libisch. Wij willen hem graag opzoeken. We wonen in Barcelona, ik heb een nederlands paspoort en mijn vriend een spaans.
Hebben we dan ook een begeleider nodig, of moeten we vragen of zijn vader ons een uitnodiging stuurt?

Met vriendelijke groet,

Karlijn

Alleen mensen die autorisatie hebben om mensen op te vangen, te begeleiden en hun visum bij aankomst te regelen kunnen dit doen.

1 like

Wij willen (nov./dec) met de eigen auto vanuit Egypte door Libie naar Tunesie. heeft iemand (goede!) ervaringen met het regelen van een begeleider/gids vanuit Nederland. Of kan je e.e.a. ook ter plekke aan de grens regelen? Moet je aanbetalen en wat zijn ongeveer de kosten?
Graag jullie reacties! Riet

hoi Riet,
Wat zijn jullie plannen precies. Ik zou deze maanden ook graag door Libie willen rijden maar heb begrepen via Scott website dat je meerdere voertuigen nodig hebt. Zitten jullie al in Egypte?
Mario

Hallo Mario, Dank voor je reactie. Nee,sterker…wij zijn nog thuis! Vertekken binnen 2 wk ri. Turkije, dan door Syrie, Jordanie (overvaren naar Sinai) Egypte naar Libie. We denken daar in de loop van dec. aan te komen. Ik zal eens op die Scott website kijken … ken ik niet. Wat ga jij doen en hoe?
Gr. Riet

Hoi Riet,
Chris Scott is de expert van noordelijk Afrika en heeft een up to date website voor zelfstandige reizigers.
www.sahara-overland.com

Hierin staat de laatste info en die geeft niet veel goeds. Je kunt alleen onder begeleiding door Libie en dan ook nog met meerdere voertuigen. Ik heb het al een paar keer alleen geprobeerd maar steeds was er wel iets nieuws om me niet binnen te laten. Ik heb zelf een tijdje aan de grens gestaan van Egypte en Libie maar dat werkte ook niet. Je moet voor Libie alles goed vooraf regelen, zie Scott. Ik reis alleen en zoek alleen voor moeilijke delen van de wereld een klein groepje op.
Ik ben zelf al een aantal jaren onderweg en zit er aan te denken om deze winter me dan maar aan te sluiten bij een klein groepje om erdoor te gaan. Ik heb geen haast en alle tijd om het land te bezoeken.Kosten die ik op de website lees zijn aardig hoog.
groet,Mario

Hi Mario, Ik zal ff kijken. Maar dat je niet met 1 auto mag is niet waar. Ben jij nu met de auto in Egypte? We kunnen in principe best contact houden onderweg, wij hebben laptop mee, en samen de grens overgaan of zo? Wat je moet hebben is een Carnet de Passages (aanvragen bij ADAC Munchen), paspoort+arabische vertaling, internationaal rijbewijs. Wij hebben offertes van Arkno Tours, Almuheet Tours, 4x4 Vakantiereizen en Shati Zuara. 4x4 en Shati lijken het goedkoopst, heowel wij er rekening mee houden dat we altijd extra geld kwijt zullen zijn waar we niet op rekenen. That’s all in the game in die landen. Er moet een gids/begeleiden met je mee. Goedkoopst is als die in je auto meereist. En inderdaad als je met 2 auto’s bent en 1 gids dan deel je de kosten. Reken op 70 Euro/dag gids all in, dwz. ook zijn slapen en eten. We hebben echter nu een aanbieding gids voor 30 per dag, maar we moeten nog indoremren of dat eten en slapen inbegrepen is. Ik kan het me niet voorstellen. Alles wat ze nodig hebben van te voren (ca 4 weken? of asap) zijn de kopieen van je paspoort. Alles voor het visum (vertaling etc.) kan worden geregeld aan de grens. Wij doen het hier, maar hoeft niet horen wij. Zelfs zijn er mensen die zeggen dat een Carnet de Passages van de ADAC ook niet echt nodig is. Ik gooi het niet zover weg, maar alle visumdiensten zeggen van wel. Ik denk dat je het voor alle zekerheid moet hebben. Als ze soepel zijn aan de grens, heb je het niet nodig en als ze moeilijk doen, kan je het maar beter hebben, zo is het mogelijk. Wij hebben wel meer door "moeilijke’ landen gereisd en bij grenzen hangt veel af van de persoon van de ambtenaar, je eigen houding en misschien soms 5 euro smeergeld? of een paar pakjes sigaretten? Ik hoop dat dit helpt. En we horen graag waar jij mee bezig bent.
Riet

Hoi Riet,
Klinkt allemaal prachtig. Het kostenplaatje van Scott en mijn eigen ervaringen zijn anders dan de info die jullie nu geven. Maar jullie als ervaren rotten zullen wel weten waar je aan begint. Hoeveel tijd trekken jullie uit voor deze reis. Hoelang willen jullie in Libie blijven? Alleen op door reis(transitvisum) of ook naar het zuiden. Willen jullie de begeleider in de auto meenemen? Met wat voor auto reizen jullie? Ik reis met een Toyota Landcruiser. Hebben jullie ervaring met de organisaties die jullie noemen of kennen jullie ervaringen van deze organisaties? Ik heb geen ervaring met dat soort organisaties dus blijf een beetje sceptisch. Het Carnet heb je volgens mij zeker nodig voor Egypte maar niet voor Libie. Daar kun je de kosten aan de grens voldoen.
Gr Mario

Hi Mario, We vertrekken wrsch. heel kort na 12 okt. Terug in de loop van januari 2011, maar kan ook febr. worden; we zien het wel. Niet naar het Zuiden (Algerijnse woestijn hebben we wel met 4x4 en gids gedaan) want we hebben geen 4x4 (VW California). Dat zou dan een ter plekke georganiseerde trip moeten worden of een gezamenlijke actie ( ! :-))Alles ligt wat ons betreft open. Hebben qua aanschaf wel heel erg getwijfeld tussen een Landcruiser en een VW busje. Wat gaaf dat jij een Landcruiser rijdt. Wij hebben wel ervaringen van mensen met deze organisaties. Maar wij denken dat je het bij een en dezelfde organisatie beter en slechter kan treffen, mede afhankelijk van je eigen verwachtingen. Veel hangt ook af denk ik van de persoon van de begeleider en of en hoe die matcht met ons. Onze ervaring is dat we als stressy westerlingen moeten leren om ons niet al te druk te maken. Als je daar aan de grens staat wil je naar binnen en nogmaals wij denken dat er best wat ‘onvoorziene’ uitgaven kunnen bijkomen…maar…ach, hoe erg kan het zijn? Wij zijn dus ook sceptisch, maar ja…je moet wat. Vertel eens wat meer…ben jij al onderweg?

hoi Riet,
Ik heb geen enkele ervaring met gidsen en organisaties. Doe alles op mijn eigen houtje zonder tussenkomst van anderen. Ik ben nu 13 jaar onderweg met mijn Toyota. Groot deel van Afrika, Midden Oosten, Azie, Australie, Japan en Far East gehad. Ben nu voor een maand in Nederland en aan het twijfelen wat te doen. Wil naar de zon maar wil ook nog wat landjes in Europa, (Ukraine, Moldavie) meepikken voordat ik naar Zuid Amerika ga. Ik moet wat tijd overbruggen tot volgend voorjaar. Wil dan naar Ijsland. Vage plannen zoals altijd bij mij. Maar Algerije en Libie staan nog op mijn verlanglijstje. En als de auto eenmaal in Zuid Amerika is komt het de eerste jaren er niet meer van. Dus het is nu of voorlopig niet. Zeg nooit nooit. Zag net op een website dat er een stel Nederlanders makkelijk vanuit Tunesie naar Libie zijn gegaan voor 25 euro per dag. Dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Zij waren bijna 3 weken in Libie. Mooie route met flinke duinen. Willen jullie dat ook of is dat te veel voor de VW? We houden kontakt.
Gr Mario

Hi Mario, …en jij noemt ons oude rotten :-)…Nou jij hebt veel meer ervaring dan wij hoor. We zijn jaloers…13 jaar reizen met je Landcruiser! Hoe naar kan het zijn? Ik durf gelijk niks meer te zeggen :wink: Wij zijn de woestijn in Mali en vooral Argerije in geweest met gidsen + Landcruisers uit Tamanrasset, omdat je (zo begrepen wij) ook niet op eigen houtje door Algerije mag rijden. Maar misschien lukt jou dat toch? Klinkt fanastisch, maar hoewel we wel van het afsalt af gaan en off road rijden, moet de bodem wel een beetje stevig zijn. Onze bus is niet 4x4 zoals ik zei. Echt in het zand rijden (over zandduinen heen) gaat niet lukken, ben ik bang, de route zou er langs/doorheen moeten gaan. We hebben gemerkt in Algerije dat je ook door de woestijn meestal over tamelijk harde ondergrond rijdt. We zijn wel benieuwd op welke website je dat zag van die Nederlanders en die 25 Euro? Je hebt al veel bereisd wat ook op ons lijstje staat. Wij hebben veel getwijfeld tussen Zuid-Amerika of het rondje dat we nu gaan doen. Z-Amerika komt zeker ook.

http://www.vzwklamboe.be adres van website. Bij info staan al de gegevens over de organisatie en de gids. Ik zal hem een mailtje sturen om te kijken wat hij kan en wil zonder de tussen persoon van de organistie.
Gr. Mario

thnx! en ga alvast op hun site kijken. Riet

Hi Mario, nog even. Op de website die je gaf, zag ik dat ze zaken hebben gedaan met Shati Zuara. Daar heb ik (via website van andere reizigers) mee gemaild en zij zijn inderdaad de goedkoopste: 30 euro/dag. Heb hen voor meer info teruggemaild. Ff afwachten. Hoor ook graag van jou. Riet
"Dear Sirs Hallo
Thank you for your interest shati zuara
we send you our price for the services you need

  1. Arrival visa 75 EU per person
    2.Car border services 35 EU
    3.English speaking guide 30 EU per day
    For the visa we need the passports copy 15 Days before your arrival
    welcome and regards
    Haji ben Kalida"

:tssk: :ninja: GEEN ENKELE reiziger kan Libie in als de ambassade die het visum moet verstrekken of de douane (bij aankomst) te weten komt (bijv. omdat je een stempel van Israel in je paspoort hebt) dat je ooit in Israel :israel: geweest bent! Je krijgt dan GEEN visum en kunt Libie NIET in!

Een Nederlander kan een *tweede paspoort *aanvragen: je behoudt dan je eigen paspoort, maar krijgt er een tweede bij. Een tweede paspoort aanschaffen kost net zo veel als een eerste paspoort aanschaffen, alleen een tweede paspoort is slechts twee jaar geldig.
http://overheidsloket.overheid.nl/index.php?p=product&product_id=12437
(dat het niet mag gaan om een “eenmalig bezoek” is voor zover ik weet niet juist…)

ik bedoelde hierboven: “een stempel van Israel of van een grensovergang met Israel”

Hallo,

Ik ga in april naar libie met een georganiseerde reis en heb mijn paspoort laten vertalen (ja dat moesten we zelf laten doen) alleen nu staat er in de openingspost hier dat er ook je lengte, geslacht en sofinummer in moet in de vertaling maar dat is bij mij niet hoor?!

Ik heb het wel door een beedigd vertaler laten doen. Via het visumburo amsterdam.