Karen bergvolk

Hoi, we willen tijdens onze vakantie ook de bergen in en vanuit Chiang Mai naar de Karen stam met hun nekken vol met ringen, weet iemand hoe je daar het beste naartoe kan reizen? :thailand:

In Chiang Mai stikt het van de reisbureautjes waar je 1- of meerdaagse excursies kan boeken waarbij je ook een bezoek brengt aan 1 of meerdere bergstammen waaronder bijvoorbeeld de Karen.

niet echt een aanrader, je zit uren in een bus(je) al dan niet met airco, over een bergweg die ze de weg met de 100 (niet zeker van hoeveelheid, zijn er in alle geval veel) bochten noemen, om vervolgens op een marktje te stoppen waar je allerlei prullaria zoals potloden, toiletpapier e.d. kan kopen om deze dan aan de bevolking te geven, die ze 9/10 terug verkopen op de markt, die dorpjes zijn in handen van goed georganiseerde bendes (maffia !?). Kijk in reisgidsen voor andere dorpen, ben er vorig jaar nog in eentje geweest, geen bussen, geen handel tenzij je zelf wil en een ontspannen sfeer, verbaasde mensen en fijne ontvangst, succes

Je kan best een vlucht boeken met Thai Airways vanuit Chiang Mai Naar Mae Hong Son, dit is slechts een 45 tal minuten vliegen. Het bezoek aan de Karen kan je het best ter plaatse in Mae Hong Son regelen in een reisbureau. Dit is veel sneller en relaxer dan 10 uren in een mini busje te moeten zitten, en waarschijnlijk goedkoper ook!