Jeugdherberg Oost Berlijn

Weet iemand een jeugdherberg/zimmer frei in Oost Berlijn

Ik heb ooit gelogeerd in A&O hostel zze hebben vestigingen in Mitte en Friedrichshaven beiden in Oost Berlijn!

Ik sliep in Mitte en deel van de opleiding in Friedrichshaven, Beiden zijn makkelijk te bereiken, waren goed verzorgd en hadden een heerlijk ontbijt!

In die andere ben ik nog nooit geweest, maar in Mitte heb ik ook een fijne tijd gehad. Prima voor een paar nachtjes, als het om het geld gaat en geen zin hebt om voor een hotel te dokken.

Hey jongens!

Zoals ik al eerder vertelde op een van de posts ben ik van plan naar Berlijn te vertrekken. Vette party stad! Ik moet daar natuurlijk ook slapen. Ik heb al op internet verschillende aanbiedingen gezien.
Meestal zijn het iets van huisjes zoals op http://www.casamundo.nl/, en http://www.all-berlin-apartments.com/nl/
of hotels http://www.orangesmile.com/

Maar ik zou graag iets hebben dat voor mijn studentenbudget perfect is. Hotels zijn zowiezo te duur en een huisje is nou net niet nodig.
Een jeugdherberg klinkt gaaf! Hebben jullie een internet site van een van hun?

Tanx!

Klik op de volgende link. Is absoluut een goed hostel. Is in de Rosenstraße tussen Alex en Hackescher Markt, dus middenin centrum Oost-Berlijn.

http://www.citystay.de/

Ik denk dat je Friedrichshain bedoelt ipv Friedrichshaven??

Ik ben zelf al 3 keer in http://www.generatorhostels.com/ geweest. Beviel erg goed. Metro station zit om de hoek(rijdt 24u).

Ben zelf ook al een aantal keren in Berlijn geweest. Zeker goeie stad om te partyen…

Als je op zoek bent naar een tijdelijke slaapplek (eventueel met wat vrienden en wat meer comfort etc dan een hostel), er zijn ook goedkope appartementen in berlijn te krijgen.

Succes ermee en veel plezier daar…!cheer [URL=“http://www.waytostay.com/Berlijn-Appartementen-nl-222.html”]

BaxPax Downtown is ook een fijn hostel! http://www.baxpax.de/
Is nog gloednieuw (nou ja… paar jaar oud), goed geprijsd en overal dichtbij. Ook als je geen backpacker bent kun je er terecht: ze hebben 2p kamers, studio’s en appartementen.

sporthotel in oost berlijn! heerlijk ontbijt ook

Circus Hotel scoort als nr. 1 in diverse lijstjes. Hebben hostelkamers en hotelkamers. Bv. die in Prenzlauer Berg is echt een leuke locatie (Kastanien Allee zit vol toffe winkeltjes en restaurantjes). Maar volgens mij hebben ze nog een of meer locaties.

Meininger Hostel heb ik zelf goeie ervaring mee. Ze hebben diverse hostels in de stad.

Zelf ben ik al 2x in Ima Lofts verbleven, een eigen studiootje in een gerenoveerd pakhuis heb je dan, met koelkastje, kookplaatjes, badkamer, gratis wifi. Maar misschien boven jullie budget. Wel erg leuke buurt ook (Kreuzberg, vlakbij Oranienstrasse vol bars en restaurantjes).

Overigens kun je het tegen Duitsers beter niet hebben over ‘Oost Berlijn’, dat ligt daar wel wat gevoeliger. Jij bedoelt misschien gewoon ‘de rechter kant van de stad’ maar bij Duitsers doet dat ze natuurlijk denken aan de muur, de beperkte bewegingsvrijheid, de Stasi etc etc.

Sowieso naar het ‘Raise a Smile’ hotel gaan in de buurt van de Warschauer Strasse. Zeer relaxed hotel met gratis wifi en daarnaast kleinschalig aangezien het hotel maximaal 20 mensen kan herbergen. Een deel van het geld gaat naar stichting ‘raise a smile’ welke de eigenaren van het hostel gebruiken om in Afrika te spenderen aan ontwikkelingshulp. Ik geloof dat ze vorig jaar november naar Zambia zijn geweest om daar waterputten en een schoolgebouw te bouwen. Zeer vriendelijke staff en supersfeer. Kortom, topervaring!