Hostel - jeugdherberg in Berlijn

hallo

Eind september - begin oktober wil ik naar Berlijn.

Heeft iemand tips / ervaringen met de jeugdherbergen in Berlijn? Ik ben op zoek naar een (relatief) rustige hostel niet te ver van het centrum af. Ik ben nogal een fan van de YHA-hostels.

bedankt,
Els

Ik ben een jaar geleden met een grote groep naar Berlijn gereisd. We verbleven toen in Hostel Pegasus, wat goed bevallen is. Er was niet teveel lawaai, de bedden waren geloof ik wel oke en de gezamelijke douches en wc’s waren goed schoongehouden. Het ontbijt viel me wat tegen, maar misschien heb ik wat hoge standaarden.
Ik weet nog dat we een avond naar het centrum waren gelopen, ik weet alleen niet meer hoelang we hierover gedaan hebben. Wanneer je niet van lopen houdt liggen er dichtbij ook een metrostation waar dag en nacht metro’s stoppen.

PS. ik heb niet veel vergelijk met andere hostels

…bij de beschrijvingen van de jeugdherbergen vind je een exacte - en naar mijn ervaring realistische - beschrijving van ligging en afstand tot bv. centrum. http://www.djh.de

kijk anders op http://www.hihostels.com/dba/country-DE.en.htm

in Noord Amerika zijn die hostels wel iets duurder dan de rest, maar je weet wel dat je in goede handen terechtkomt (grote firma die overal hostels heeft= geen onaangename verrassingen)

als je de lidmaatschapskaart hebt is het ook goedkoper