Jamaicaanse sferen in Amsterdam!

Speciale eenmalige vertoning van de succesvolle Jamaicaanse speelfilm ‘Ghett’a Life’ tijdens Yard Vibes in MC Theater

Op zaterdag 1 december aanstaande vindt in het MC Theater in Amsterdam een eenmalige vertoning plaats van de succesvolle Jamaicaanse speelfilm ‘Ghett’a Life’. Na het winnen van twee prijzen op het prestigieuze Cannes Film Festival, groeide ‘Ghett’a Life’ uit tot een nationaal en internationaal succes. De film draaide maar liefst tien weken in de Jamaicaanse bioscopen en werd daarmee de meest succesvolle bioscoopfilm op het eiland in 2011. Daarna kreeg ‘Ghett’a Life’ een landelijke bioscooppremière in Engeland en toerde hij met veel succes het internationale festivalcircuit. Yard Vibes is er nu in geslaagd de film naar Nederland te halen.

‘Ghett’a Life’ is een intens actiedrama in de traditie van ‘City of God’ (2002) en ‘Tsotsi’ (2005) die laat zien hoe het is om te leven in de harde sloppenwijken van Kingston, Jamaica. De film volgt Derrick (Kevoy Burton), een vastberaden tiener die ervan droomt om ooit nationaal bokskampioen te worden. Hij heeft het talent, maar kan hij zijn droom verwezenlijken in een land, gemeenschap en familie die gegijzeld worden door een verdeeld politiek systeem, waar een onschuldige persoonlijke keuze kan leiden tot grote en zelfs levensbedreigende problemen voor hem en zijn familie? ‘Ghett’a Life’, geschreven en geregisseerd door Chris Browne (‘Third World Cop’) en geproduceerd door oud-bokswereldkampioen Lennox Lewis, is een compleet Jamaicaanse productie en wordt door velen gezien als de nieuwe ‘The Harder They Come’ (1972), de Jamaicaanse cultklassieker van Perry Henzell met in de hoofdrol Jimmy Cliff.

**De eenmalige vertoning van ‘Ghett’a Life’ vindt plaats tijdens de decembereditie van het populaire evenement Yard Vibes en wordt gevolgd door een reggae-dancehall afterparty in geheel Jamaicaanse stijl. Vóór aanvang van de film (21:00 uur) is er de mogelijkheid om in inpandige restaurant Toko MC van de Caribische keuken te genieten met een speciaal Yard Vibes menu. **

Meer informatie over de film is te vinden op http://www.ghettalifethemovie.com. Voor meer informatie over de filmvertoning en het complete Yard Vibes programma, zie: http://www.yardvibes.nlof http://www.facebook.com/events/339304486167524.