'IJs maken in openlucht zonder ijsmachine'

Slecht-weeralarm: iedereen heeft er de afgelopen dagen over gesproken en geklaagd en op het nieuws hoor je alleen over de elfstedentocht. De Italiaanse gelatiere, ijsbereider, Roberto Coletti ha fatto salti di gioia, sprong echter een gat in de lucht, toen hij hoorde dat er zeer slecht weer werd verwacht in de Dolomieten. Er werd een maximum(!) temperatuur voorspeld van -20 graden Celcius.
Geen moment dacht hij aan extra kleding, de elfstedentocht of verwarming; als ijsbereider kon hij alleen maar aan ijs denken! Eindelijk zou hij gelato, ijs, kunnen maken in de buitenlucht, zonder ijsmachine. Net zoals een surfer de ideale golf heeft, heeft een ijsbereider de perfecte temperatuur nodig om buiten ijs te maken zoals i nostri antenati, onze voorouders, dat deden.

Lees verder op de site van Italie.nl:
http://www.italie.nl/Ijs+maken+in+openlucht+zonder+ijsmachine/53290/p1528/default.html