Hotel San Jose

Bezig met de planning voor de zomer van 2016 hebben wij het volgende vraagje. We komen om 19 uur aan op de luchthaven van San Jose. Dan blijven we vooralsnog 2 nachten in San Jose. Om daarna met het openbaar vervoer door te reizen naar Tortuguero. We willen dan de bus van ongeveer 9 uur nemen.
Nu zoeken we een hotel in San Jose. En twijfelen wat we zullen doen. We willen een zwembad en een vierpersoonskamer. Liefst incl ontbijt en mogelijkheid luchthavenshuttel. Hoe nodig is het om vlakbij het busstation te zitten in San Jose? Of kun je makkelijk een taxi nemen naar het busstation? Als dat gemakkelijk gaat maakt het niet uit waar we zitten. Als het lastig wordt zoeken we een leuk hotel met bovenstaande eisen in de buurt van het busstation.
Of zouden we eventueel door het hotel naar het busstation gebracht kunnen worden?

Wie heeft antwoord?

Groeten Dionne

Er zijn in ieder geval 2 hotels vlakbij het bussutation Caribeño
Het Radisson en Villa Tournon.

Johan
www.costaricaopmaat.nl

Laat jezelf lekker verwennen in het Barceló hotel in San Jose.
Bus en taxi volop aanwezig. De straten zien werkelijk rood van de taxi’s en kosten bijna noppes. Een starttarief van 650 colonnes (=0,86 eurocent). Je komt daar al een heel eind mee.
Betaal alles in CR wel in colonnes, je bent dan per saldo veel goedkoper uit dan wanneer je in dollars betaald. 500 colonnes vertegenwoordigen 0,94 dollar. De Tico’s rekenen steevast 500 colonnes voor 1 dollar. Vraag ook om de prijzen in colonnes. Je betaalt dan vaak veel minder.
Voorbeeld: Sloth Sanctuary in Puerto Viego 30,- dollar voor de tourist en omgerekend 20,- dollar voor de Tico.