Homohuwelijk legaal in Mexico-Stad

Mexico-Stad, 21 dec. Mexico-Stad is de eerste stad in Latijns-Amerika waar het homohuwelijk is gelegaliseerd.

Parlementariërs in de stad hebben een wetsvoorstel hiertoe vandaag aangenomen met 39 stemmen voor en 20 tegen. Het homohuwelijk is tot nu toe maar in zeven landen toegestaan en in enkele Amerikaanse staten.

De linkse burgemeester van Mexico-Stad, Marcelo Ebrard, zal naar verwachting de beslissing tekenen en de wet bekrachtigen. De wet roept op tot een verandering van de definitie van het huwelijk in de gemeentelijk wetboek. Nu is het huwelijk nog gedefinieerd als een verbond tussen man en vrouw. De nieuwe definitie zal luiden „het vrije verbond tussen twee mensen”.

Bron: nrc.nl

Wel vreemd natuurlijk dat het homohuwelijkalleen in mexico city kan ,en in de rest van mexico niet. Je zou toch verwachten dat zoiets door een landelijk parlement word geregeld en niet door een stadsbestuur. Lang zal het niet duren vrees ik, de katholieke kerk heeft al aangekondigd naar de rechter te stappen om het besluit terug te draaien.

Is net als in de VS per staat geregeld. Iedere staat heeft zo zijn eigen wetten. In het deel van Mexico stad wat in de staat Mexico ligt zal het zeer waarschijnlijk niet geldig zijn. Het is alleen geldig in het deel van Mexico Stad wat in DF ligt.