Het grote "Welke plant is dit?" topic

Beste mensen,

Hebt u een reis gemaakt en daar een plant gezien die u niet kan thuisbrengen, maar waarvan u graag weten wilt: “Welke plant is dit?”?
Vaak is het zoeken geblazen in plantenboeken, survivalgidsen en dergelijke naslagwerken. Om al deze rompslomp te vermijden en om een databaseje aan te leggen het ik “Het grote ‘Welke plant is dit?’ topic” opgezet.

Het idee:
Plaats hier uw foto en laat anderen u uit de brand helpen, want door kennis te verenigen kom je een heel eind en help je elkaar, dat is eigenlijk het hele idee van een forum. Zet bekende gegevens zoals in welk seizoen u de plant gezien hebt en in welk land, enzovoort in uw bericht erbij dat kan anderen helpen de plant te herkennen.

Dit idee blijft voorlopig bij een topic, maar als het na verloop van tijd een succes blijkt denk ik erover een apart subforum van het ecotoerismeforum te laten oprichten voor dit soort berichten. Dit moet wel in overeenstemming met de redactie natuurlijk, maar voorlopig alleen een topic dus.

Groetjes en veel plantenkennis toegewenst,
Wouter v. Kuijk

LET OP BELANGRIJKE MEDEDELING:
De geplaatste foto’s mogen op generlei wijze zonder toestemming van de eigenaar/eigenaresse gebruikt worden!! Vraag dus eerst toestemming!!

Leuk idee! Heb nu even niets, maar kan me het herbarium nog herinneren dat ik op de middelbare school moest maken. Alles opzoeken in het grote plantenboek (hoe heet dat ding ook alweer…) en dan nog de verkeerde naam erbij zetten… Heb er uiteindelijk geloof ik een 8 voor gekregen. Ben benieuwd of ik 'm nog heb…

Hier is de eerste! Wie weet welke plant er op deze foto’s staat afgebeeld?

Deze vraag en foto’s komen van een ander forum, maar ik was zelf zo nieuwgierig dat ik het hier ook maar even geplaatst heb. Wat een prachtplantje!
ORGINEEL BERICHT:Deze foto’s zijn gemaakt op 30/04/2007 in de Cevennes in Frankrijk. Weet iemand welke bloem dit is?

http://207.44.238.243/forum/messages/5593/11758.jpg

Groetjes,
Wouter v. Kuijk

Wie kan mij aan de naam helpen van deze struik,die ik onlangs in limburg heb gezien?

Beste,

U kunt een plaatje bijvoegen door op

http://www.wereldwijzer.nl/images/editor/insertimage.gif

te klikken en daar de URL-code van de afbeelding in te geven. U moet uw afbeelding dan eerst zef uploaden zodat deze een eigen URL-code krijgt. Dit doet u bijvoorbeeld met imageshack of met photobucket.

Veel succes,
Wouter v. Kuijk

Gezien in de Morvan (Bourgogne, Frankrijk). Helaas niet bloeiend, alleen de zaaddozen. Wie weet welke plant dit is? Is het een orchidee? Ik zou het heel graag willen weten.

http://img142.imageshack.us/img142/2362/onbekend.jpg

In februari heb ik een paar zaaddoosjes van de volgende plant meegenomen (uit een siertuin in Egypte… :zon02::


De zaadjes zijn inmiddels al aardige planten aan het worden, qua groei lijkt het een beetje op de groei van een bananen plant.

Wie weet welke plant dit is, en hoe ik hem moet overwinteren?

Groetjes Kalinka