Gevraagd: Kralen kopen in Krobo - Ghana

Ik maak als hobby etnische / Afrikaanse kettingen en ik ben op zoek naar iemand die voor mij wat kralen zou willen meenemen, gemaakt in de Krobo regio in Ghana. Dit hoeven geen kisten vol te zijn, maar voor 100 euro zou al heel leuk zijn.

De bevolking in de Krobo regio is al eeuwenlang beroemd vanwege de traditionele productie van glaskralen van recycled glas (flessen ed). Ik vind de kralen prachtig onregelmatig, en ik gebruik ze in mijn kettingen. Ik vind het belangrijk om de kralen bij de bevolking zelf te kopen. Ik heb veel gereisd en veel kralen zelf verzameld, maar dat zit er voorlopig even niet in.

Er zit bijvoorbeeld een fabriekje op de route tussen *Somanya and Odumase Krobo *(de Cedi Bead Factory). Als ik de reisverslagen lees kun je hier ook prettig overnachten, een rondleiding krijgen en een workshop volgen. Of hier in de buurt: de markt in Koforidua (wekelijks op donderdag) of de *Agomanya Market *(wo en zat). Maar ook markten in Kumasi en *Accra *hebben kramen met kralen.

Mocht je iets meer willen weten over de locatie:
http://www.theworldlovefoundation.org/Cedi_s_Bead_Factory.html
http://goafrica.about.com/od/peopleandculture/a/Glass-Beads-Cedi-Bead-Factory-Ghana.htm

Of kijk eens naar mijn winkeltje op Etsy.com hoe ik de kralen in mijn kettingen verwerk:
MacchiatoJewelry - Etsy Ireland

Nicole

Jammer dat ik je bericht nu pas lees… Ben net terug, en ben bij Cedi geweest. Een volgende keer zal ik zeker aan je denken.

Dat is leuk. Je hebt vast een mooie reis gehad.
Het heeft geen haast… :slight_smile:

Ik kom er vaak
De beste reizen zijn met Captain Africa