Gedaan met werken, nu de wereld in

Hallo allemaal, wij zijn Gerda en Marcel, 59 en 62 jaar oud. We hebben vorig jaar het besluit genomen om niet ons pensioen af te wachten, maar vanaf 2018 de wereld in te trekken. We zijn al in heel wat landen geweest, waaronder een trip door zuidelijk Afrika in een 4x4 met daktent. Dat is ons zo goed bevallen, dat we willen gaan starten in Namibië en van daaruit ongeveer een jaar lang de zuidelijke landen willen doorkruisen.
Momenteel zijn we aan het bekijken hoe we het vervoer gaan aanpakken. Onze voorkeur heeft een Landcruiser met daktent, maar Toyota Hillux of Nissan Navarra hebben we ook goede ervaringen mee. Als iemand zo’n voertuig van een particulier te huur weet daar, we houden ons aanbevolen voor tips. We overwegen ook om een auto aan te schaffen maar moeten dan wel redelijk zeker zijn dat we hem ook weer aan iemand kunnen door verkopen. Waar de reis na Afrika naar toe gaat weten we nog niet, het wensenlijstje is Zuid Amerika en zeker ook nog Australie en Nieuw Zeeland. Tot zover onze introductie…

Hoi Gerda en Marcel, welkom op Wereldwijzer! Wat een mooi vooruitzicht hebben jullie. Het is voor jullie misschien het makkelijkst om van uit ons Afrika forum door de landen te navigeren.