Florida rondreis route

Hallo

Wij zijn twee twintigers die twee jaar geleden een stukje Westkust van Amerika bezochten (San Francisco - Yosemite - Death Valley - Las Vegas - Grand Canyon - Los Angeles). Nu zouden we graag eens de Oostkust doen, starten en eindigen in Miami.

Hieronder onze voorlopige route die we met een huurwagen zouden doen:

Dag 1:Aankomst miami
Dag 2: miami
Dag 3: miami –> kennedy space center (slapen in cocoa beach)
Dag 4: cocoa beach –> daytona beach –> st augustine
Dag 5: st augustine –> orlando
Dag 6 & 7: orlando
Dag 8: orlando –> homosassa springs –> tarpon springs –> ybor city (of tot in st petersburg rijden?)
Dag 9: Ybor City (of st petersburg) –> Sarasota
Dag 10: Sarasota –> Fort myers –> Marco Island
Dag 11: Marco Island –> Shark Valley Everglades
Dag 12: Everglades –> Key West
Dag 13: Key West
Dag 14: Key West -> luchthaven miami

Het tempo lijkt me hoog te liggen, maar te doen. Vinden jullie dit haalbaar? Zijn er plaatsen die wat minder de moeite waard zijn of net wel en die we vergeten op te nemen zijn? Is de timing ok of zouden jullie dingen inkorten of juist verlengen?
Zouden jullie ook een stop in Jacksonville en Tallahassee voorzien?

Voor de mensen die zowel in het westen als het oosten zijn geweest, wat vonden jullie het leukst? Is de mentaliteit in florida echt zo anders dan als in california? Is de natuur ook een pak minder? Nuja misschien valt het gewoon niet te vergelijken :slight_smile:

Alvast bedankt voor jullie advies!

Hi.
Welke tijd van het jaar wil je gaan? In de zomer is het allemaal erg heet, luchtvochtig en kansen op hurricanes. We geven helemaal niets om Orlanda met zijn amusement parks maar we zijn allemaal anders. Voor Kennedy moet je een dag uittrekken en wij vonden St. Augustine erg leuk en een mooie route A1A langs de kust. Key West is mooi maar jammer dat de hotels daar zo schreeuwend duur zijn . Een eindje van Key West is het goedkioper, bv Looe Key Reef resort. Misschien is het nog een optie om naar Busch Gardens te gaan in Tampa ipv Orlando. Jacksonville en Tallahasse kan je gerust overslaan imo. En idd je kan het oosten en het westen niet vergelijken. Zal ik ook niet proberen. Everglades NP vonden we de moeite waard.
Yeehaw

Hi ben met Yeehaw eens erg heet in de zomer! De keys is zeker de moeite waard en je afstanden zijn wel te doen denk ik, je kan hier aardig doorrijden op de grote wegen. Hou er rekening mee dat er ook toll wegen zijn bijvoorbeeld van Miami - Orlando als je de turnpike neemt kost dat al gauw $ 20.00 aan toll. als je in Orlando en omgeving ben kan ik je Ichetucknee Springs park aanbevelen. . Je kan dan in een boatje of opblaasbare band een rivietje af echt super: http://www.floridastateparks.org/ichetuckneesprings/ Orlando is wel druk maar een Seaworld en Animal kingdom is wel gaaf. Ligt allemaal aan jullie. willen jullie druk veel te doen schema of wat strand en natuur? ik hoor het wel of er vragen zijn ik woon zelf in Fort Lauderdale. veel plezier in ieder geval [EMAIL=“Yoli@shopussa.com”]Yoli@shopussa.com www.shopussa.com

USSA05. Ik heb een vraag voor jou. Ik hoop dat PinkTinkle het niet erg vindt. Wij gaan in april op een cruise vanaf Fort Lauderdale (HAL) maar overnachten eerst bij MIA. Hoe kom je het best van Miami naar Ft Lauderdale? Taxi? We zijn al heel wat keren in Florida geweest maar eerste keer cruise. Ik zoek nbiet zozeer naar de goedkoopste optie maar voor de gemakkelijkste. Thx.
Yeehaw

No problem Yeehaw! :wink:
We zouden over drie weken al gaan, dus rond 20 maart tot begin april ergens. We vrezen wel dat het erg druk gaat zijn met spring break enz … maar deze periode is het handigste voor ons …
Nu dachten we ook nog aan Ocala national park (dus van st augustine naar Ocala en dan Orlando).
Iemand nog tips om te snorkelen in Key West? Welke organisatie bv?
Of welke tour/airboat tour raden jullie aan in de Everglades?

Oh ja, we gaan voor een leuke mix van ontspanning, stranden, beetje steden, natuur, … denk dat we dat met deze route wel halen :slight_smile:

Fort Lauderdale Airport Shuttle | Port of Miami Shuttle Service | Port Everglades Shuttle Service | Ft Lauderdale Shuttle | Miami Airport Shuttle shuttle of taxi… shuttle deel je als het ware een taxi (busje) met andere dus is soms goedkoper… soms ook niet. aluxurycarservice.com - aluxurycarservice Resources and Information. http://www.taxifarefinder.com/main.php?city=Miami Je hotel heeft waarschijnlijk ook wel opties… dus check ook met je hotel ok ? Veel plezier!!

Everglades boat tour raadt ik zelf in Fort Lauderdale aan: http://www.evergladesholidaypark.com/ snorkelen is wel te gek in Key Largo bij John Pennekamp park (http://www.pennekamppark.com/ ) ik ben zelf niet bekend in Key West dus niet zeker.
Keys is altijd te gek er is een te gek restaurant maar niet zo goedkoop. op mile marker 81.6 http://www.moradabay-restaurant.com/index.php?id=79 en hebben leuke full moon parties. http://www.fla-keys.com/ ben niet bekend met Ocala national park maar moet mooi zijn er zijn ook wat parken meer aan west kust http://www.musicliveshere.com/content/ of kijk hier http://www.floridahikes.com/ veel plezier!

Thanks guys! We denken er zelf ook aan om wat langer naar Key West te gaan. De vorige keer was erg kort. We reizen echt niet op een budget maar die prijzen in Key West reizen echt de pan uit en dat zal in maart nog wel erger zijn. Wij hopen daar de tweede helft van april te zijn. Daarna gaan we nog een week ergens een strandhuis huren aan de westzijde van Florida. Ik ben zelf geen snorkelaar maar mijn SWMBO (She who must be obeyed ;)) neemt haar snorkeluitrusting mee!

Bedankt!

Hebben jullie misschien nog hostel/hotel tips die we kunnen gebruiken op onze route?
Het hoeft allemaal geen grote luxe te zijn, we hechten vooral belang aan hygiëne en een (relatief) goeie ligging en een betaalbare prijs natuurlijk.
Groetjes

hostel (jeugdherberg) is wel goedkoop maar moet je vaak wel kamer delen met andere reizigers… weet niet of je dat wilt of niet?
http://www.hostelmiamibeach.com/
Best hostels in Florida, USA · HostelsClub

www.hotels.com voor kompleet overzicht je kan ook zoeken gebaseerd op je budget per nacht.
http://miami.craigslist.org/vac/ craigslist kan je per regio zoeken op vacation rentals
Key Lime Sailing Club and Cottages | Sailing Vacation in FL dit is in Key largo, Cottages. Geen luxe wel redelijke prijzen een aardige lui.
http://www.floridastateparks.org/bahiahonda/activities.cfm#8 of een cabin huren (maar die zitten vaak wel vol wil je dit doen zou ik ver van te voren reserveren) dit is bahiahonda state park in de keys… ook heel simpel meer kamperen maar dan in een cabin ipv een tent… :wink: ik hoor wel of er vragen zijn of kom een bakkie doen in Fort Lauderdale :wink: groetjes Yoli [EMAIL=“Yoli@shopussa.com”]Yoli@shopussa.com

Bedankt USSA05
Aangezien jij specialist ter plaatse bent, het klinkt een beetje stom maar ik weet niet goed of ik nu enkel zomerse kledij moet meenemen of toch ook wat warmere spullen aangezien het in het noorden wat kouder is?
Of is het vanaf midden maart overal hot hot hot??? :slight_smile:

Hi zeker ook warme kleren, trui, lange broek(en) e.d. meenemen. Je kan op www.weather.com kijken daar geven ze een maand vooruitzicht / ongeveer temperaturen. Als je bijvoorbeeld naar Ocala, Florida dat is in noord/midden Florida zie je dat het daar zelfs
heeft gevroren in het verleden in Maart… Je kan op de pagina rechtsboven celsius kiezen of fahrenheit. Geef plaatsnaam EN naam van destaat door om details te zien. En geschatte temperaturen voor je trip. zeker niet stom maar ik ben ook geen specialiste… maar woon wel al 25 jaar al in Florida :wink: veel plezier ik hoor wel of er vragen zijn! Groetjes