Ervaringen met Keflavik International Airport (Reyjavik, IJsland)

Van het zomer twee maal op de internationale luchthaven van Reyjavik, nl. “Keflavik” geweest.

Om over te stappen was het een prima luchthaven, maarrr de consumpties waren er wel vrij duur.
Van onze vlucht werd ongeveer 10% van de passagiers onderzocht: meegenomen, gefouilleerd, onderzocht, handbagage gecontroleerd.

In een filmzaal kon je, om de tijd te doden, een mooie film over natuurschoon op IJsland zien. Je kon daar ook de complete DVD en een mooie brochure over IJsland krijgen.

Op de terugweg kwamen we zonder problemen en vlot in Keflavik, vervolgens Reykjavik aan.

Toen we onze reis vervolgden van Reykjavik naar Nederland, was er een gebrek aan tijd. Dit kwam vnl. omdat de rijen bij de incheck-balies van Icelandair heel lang waren en er maar vier balie’s open waren.

Ik had nauwelijks tijd om langs de VAT-return balie te gaan, maar heb dit toch kunnen doen: bij alle aankopen boven de YK4000,- op heel IJsland kun je een speciale BTW-bon krijgen waarmee je op het vliegveld de betaalde belasting terug kunt krijgen.

Keflavik is een zeer goede luchthaven. Heel schoon, alles verloopt er heel soepel en ook belangrijk, ik ben niemand tegengekomen van het grondpersoneel die niet vriendelijk was.

Prima vliegveld. Heb er 8u lang moeten wachten midden in de nacht. Beetje jammer dat ze de airco nogal hoog hadden staan na 10 dagen 35 graden :wink: