Emigreren Naar Spanje

Hallo,

Ik ga waarschijnlijk in september met mijn vriend emigreren naar Spanje en wil daarbij ook mijn paard meenemen. Heeft er iemand informatie over welke stappen er ondernomen moeten worden voor het emrigreren zelf en misschien ook over eventuele inentingen en vervoer voor het paard?
Alvast bedankt,

Laura

Wat is er aan de hand in Nederland? Op dit forum komen er dagelijks steeds meer mensen die willen emigreren naar Spanje!!! Ik ben drie jaar geleden - met man en 2 kinderen - reeds gegaan, en ga eind deze week voor het eerst sinds die drie jaar even terug naar Nederland. Ik vrees het ergste…

Maar om terug te komen op je vragen, het volgende. Ik denk dat je deze het best ook kunt stellen op http://www.spanjeforum.nl en op http://groups.yahoo.com/group/VanNederlandnaarSpanje. Daar zitten veel mensen die al geëmigreerd zijn of met de voorbereidingen bezig zijn. In ieder geval vind je daar veel informatie (maak ook gebruik van de zoekfunctie) over welke stappen er nodig zijn en misschien is er ook iemand die iets weet van paarden, want daar kan ik je helaas niet mee helpen.

Bezoek ook mijn site “Wonen in Andalucía”, http://geo.ya.com/cazallasierra, waar informatie en ook een heleboel nuttige links op staan.

Even nieuwsgierig: waar willen jullie naartoe?

Succes!

Hallo Laura,

Wat een leuke plannen hebben jullie! :slight_smile:

Voor het meenemen, vervoer en inentingen van je paard zou ik de volgende stappen zeker ondernemen: Contact opnemen met je dierenarts over inentingen, contact opnemen met de Spaanse ambasade en/of consulaat voor de nodige voorschriften die gelden om een paard mee te nemen/in te voeren in Spanje en misschien kan je tevens ook de KLM balie in Schiphol zelf contacteren, zij regelen veel buitengewoon vracht vervoer waar ook dieren ondervallen. (Ze zitten in vertrekhal 1 van Schiphol, maar ik heb helaas geen tel.nr. voor je.)
Ik heb zelf de nodige dieren laten overkomen tijdens mijn emigratie, maar ik kan je helaas geen daadwerkelijke info verschaffen over het laten overkomen van een paard!

Verder raad ik je zeker aan om de volgende boeken aan te schaffen:
“Wonen en werken in Spanje” en “Wonen en kopen in Spanje” allebei van de auteur: P.L.Gillissen van de uitgeverij: Guide Lines en te bestellen via tel.nr: 045-5754218 of via de fax: 045-5754535. Van dezelfde auteur is ook:" Het emigratie-handboek" te verkrijgen.
In deze boeken staat werkelijkwaar alles wat je weten wil, over alle papieren en andere zaken die je geregeld moet hebben voordat je NL verlaat en wat je moet doen als je in Spanje terecht bent gekomen en waar je tegenaan kan lopen als je eenmaal in Spanje zit. Een aanrader voor iedereen die wil gaan emigreren!!!

Heel veel succes toegewenst!

Groetjes uit Tenerife, Fleur.

Wij zijn ook op zoek naar meer info over Spanje en wonen, heeft iemand ervaring met scholing voor kleine kinderen?? Onze dochters zijn 51/2, 4 en 1 jaar, ze zitten nu op de vrije school. Is er in Spanje ook zoiets en wel in de buurt van Huelva. Het lijkt ons ideaal om richting Costa de La Luz te gaan. Ook hebben we veel dieren o.a paarden, honden, poezen, konijnen en kippen, kunnen die allemaal mee???
Groeten Monique

Hoi Monique,

Over de scholen weet ik helaas niks, ik denk wel dat je alle dieren mee kunt nemen. Ik zelf neem ook mijn paard mee, dat kan via speciale transportbedrijven zoals Gelissen transport of Potdijk transport. (paarden worden niet gevlogen binnen Europa) Maar je kunt natuurlijk ook zelf met de veewagen rijden… en ik denk dat de rest wel met het vliegtuig kan. Ik geloof alleen wel dat dit best prijzig is. Je zou hiervoor kunnen informeren bij KLM Cargo.
Hopelijk heb je hier wat aan, veel succes verder en ik lees het graag als je wat meer info hebt, want dat is altijd welkom!

groetjes Laura

Hoihoi,

Ik zou ook graag in Spanje willen wonen (heel graag zelfs) maar ik durf de stap niet te nemen zonder dt ik al werk heb daarginds.

Ik heb nu een goede baan (projektleider), eigen huis en 3 kinderen (0,1 en 3) dus ik wil geen risiko lopen door zonder werk naar Spanje te verhuizen.

Hoe hebben jullie dat gedaan ? Hoe vind ik werk (in de industrie) in Spanje ?

Hebben jullie tips (Laura, Monique ?)

Stefandt

Hola spanjeliefhebbers,

In juli ga ik met mijn gezinnetje naar Andalusië op zoek naar een eigen plekje. Het is de bedoeling een oude finca te kopen met veeeeeeeeeel grond eraan, zodat we een hostalletje kunnen beginnen en ook groenten en fruit telen. Ik ben eveneens opzoek naar mensen die dit ook van plan zijn. k’heb onlangs een eigen groepje opgericht voor mensen die in Andalusië wonen of er gaan wonen om zoveel mogelijk informatie te delen. http://groups.msn.com/andalusie
Groetjes Heidi.

Vragen over emigreren naar Spanje?? In de groep http://groups.yahoo.com/group/VanNederlandnaarSpanje zitten op dit moment 575 leden die je kunnen helpen.

En handige links vindt je op http://www.vannederlandnaarspanje.startbewijs.nl

Tot in de groep

Nicole

No nonsense toegang tot 1500 links, kijk op http://www.spanjeservice.nl, werken in spanje, gratis spaans studeren, boeken over spanje, etc.

Succes met het doorwordtelen van al de info !!!

Piet Meijers
Webmaster
http://www.spanjeservice.nl

Op Emigreren naar Spanje vind je handige informatie over emigreren naar Spanje. Naast dit onderwerp kun je op deze site terecht voor zeer uiteenlopende informatie wat betreft Spanje.

Groetjes,
Nadine.

Hoi Heidi,
Ook mijn gezin heeft het serieuze plan om naar Spanje te verhuizen en daar een klein hotelletje te beginnen. Onze plannen zitten nog echt in het begin stadium. Wij zijn ook op zoek naar mensen die ons hun ervaringen willen vertellen. Zo willen we ook graag in contact komen met mensen die de stap al gezet hebben en al een tijd in spanje wonen. Onze grootste vraag is: waar begin je?
Groetjes Rianne

hallo ik ben ook het nodige aan het regelen om in de buurt van valencia-alicante te gaan wonen met een 10 paarden om daar boswandelingen te organiseren, heb zelf een dochterje van 4jaar ik heb gisteren op een site gevondendat de leerpicht vanaf 6 jaar is en dat de meeste die emigreren naar spanje een prive school nemen heeft er iemand daar ervaring mee
graag had ik info hierontrent onvangen alvast bedankt ivoe.

Ik persoonlijk denk dat je dochtertje de ideale leeftijd heeft om heel snel spaans te leren. Ze mag met haar 4 jaar naar de kleuterschool en ik zou niet weten wat in jullie geval de voordelen zouden zijn van een privéschool. Openbare school is zo goed als gratis en het nivo van lesgeven is meer dan acceptabel, bovendien denk ik dat dit de intergratie zou kunnen bevorderen, zowel voor je dochter als voor jullie (kontakt met mede klasgenoten en ouders).
Een privéschool kan je behoorlijk veel geld kosten.