Eigen Horecabedrijf Starten In Portugal Of Spanje

Ik ben van plan om binnen een aantal jaar naar het zuiden te verkassen en een eigen horecabedrijf te beginnen in Spanje of Portugal. Ik sta nog helemaal aan het begin dus zou graag zoveel mogelijk tips, valkuilen en wijze raad ontvangen over dit onderwerp… Kan iemand me hieraan helpen?
Alvast hartstikke bedankt!

Kijk op “Wonen in Andalucía”, op http://geo.ya.com/cazallasierra , daar staan veel nuttige links.

Koop een boek van GuideLines (zie bovenstaande site).

Wordt ook lid van de groep “Van Nederland naar Spanje” op http://groups.yahoo.com/group/VanNederlandnaarSpanje/ .

En, het meest belangrijke: LEER SPAANS, LEER SPAANS, LEER SPAANS!!!

Héél veel succes!
Linda
:rolleyes:

ik sluit me helemaal bij linda aan. enne idealiseer je plannen niet want het is hard werken. een eigen bedrijf of in de kost bij een ander, in spanje wordt veel gewerkt (veel meer dan in nederland), erg weinig betaald (helaas maar waar) en emigreren is echt niet alles. denk er goed over na, neem de stap, maak 4 jaargetijden mee (want in de zomer is alles mooi en leuk) en weet dat je altijd kan teruggaan. veel doorzettingsvermogen is nodig om zelf iets op te starten want spanje is niet zoals nederland waar alles goed is geregeld.
succes
saludos
ingrid