Duiken onder begeleiding?

Wij gaan in augustus naar Java en Bali. We hebben nog nooit gedoken maar het lijkt ons super om het een keer te proberen. We willen echter geen cursus of zo van meerdere dagen. Is het mogelijk om een keer een duik te doen onder begeleiding? En is er dan een plek waar we het beste naar toe kunnen gaan.

groetjes Astrid

Ja, het is mogelijk om een keer een introductieduik te maken, een zogenaamde ‘discover scubadive’. Je krijgt dan een stukje theorie (en veiligheid), wat oefeningen (meestal in het zwembad), en dan mag je naar buiten de zee in! De maximale diepte is over het algemeen 6 meter.

Veel duikscholen kennen dit programma, en het is dus bij bijna elke duikschool te boeken. Bij tourist offices op de hoek van de straat is het ook te boeken, zij kunnen introduiken voor je regelen. Je wordt opgehaald in je hotel.

Niet alle duikstekken op Bali zijn hetzelfde, en de ene is mooier dan de andere. Maar een introductieduik is altijd mooi en alles is nieuw. Ga niet te ver reizen, dat is gewoon nergens goed voor! Mocht je in Padangbai verblijven (ook leuk snorkelen) is dat op zich een mooie plaats, maar ook het zuiden als Kuta, Sanur en Legian is leuk voor beginners.

er is een nederlandse duikschool op bali weet niet meer de naam
sorry ff google
gr peter

Het programma is als volgt voor een discover scuba dive met optionele duik:

  1. Flipcard of video, hierin worden de basis principles uitgelegd van het duiken en de verschillen mbt boven en onderwater.

  2. Confined sessie: Dit zijn de een paar oefeningen die je in een zwembad of beschermd stukje oceaan doet. Het zijn de basis oefeningen mbt duiken.

  3. Optionele duik: Deze kan allen gedaan worden indien de oefeningen zijn gedaan en de max diepte is 12 meter. Je hoeft niet naar 12 meter…

Indien er geen oefeningen worden gedaan in het zwembad of beschermd stukje ocean is de diepte 6 meter.

Vraag aan de duikschool aan het einde van de ag om een refferal formulier indien je binnen 12 maanden besluit om verder te gaan met je Open water cursus hoef je dit in principe niet meer te doen.

Nederlandse duikschool op Bali: Joe’s gone diving in Sanur
Nederlandse duischool op de Gilis: Oceans 5 dive Gili Air