Canada & baby

Wij vertrekken volgende week naar Calgary met onze baby van 10 maanden voor een camperrondreis (Calgary-Edmonton-Rockies-Revelstoke-Vancouver-Okanagan-Kootenays-Banff-Calgary). Wie heeft nog goede tips voor het reizen met een baby in Canada? Wat is handig om mee te nemen en wat kun je daar prima kopen baby-melkpoeder, potjes, luiers etc.
Bedankt voor alle tips!

Wij zijn afgelopen jaar met onze kinderen van 2 en 3 naar australie geweest en volgend jaar willen we met de camper door canada reizen.
Voor ons is een klein magisch tekenbord ideaal geweest in het vliegtuig maar ook in de camper. Zowel door het kind zelf te kleuren als door ons en dan kon mijn dochters raden wat het was. Zelfs voor een kind van 10 maanden is dat al erg leuk.
Verder kan je heel akkelijk wcrollen vullen met rijst en afdekken met pastic en heb je al snel een rammelaar. Simpel maar kost geen extra reisruimte.
De autostoeltjes in campers zijn bijna altijd slechter dan in Nederland. Het loont dus om je eigen maxi-cosi mee te nemen of daar eentje te kopen.

In het vliegtuig zit je met max aantal vloeistof. Met een baby kan je meer vloeistof mee nemen mits je een speen op de fles meeneemt.
Bassinet aanvragen is ook ideaal. Als je kindje er geen gebruik vanmaakt heb je toch extra beenruimte waar je kindje kan kruipen bijvoorbeeld.

Je mag overigens wel meer vloeistof meenemen het vleigtuig in, maar dan moet je dat kopen achter de douane op schiphol en wordt (op aanvraag) dan in een gesealde tas gedaan die je dan pas mag openen in het vleigtuig.

We kopen altijd een paar flessen water, want op de lange vluchten duurt het doorgaans even voordat je wat te drinken krijgt. Bij onze laatste vlucht naar Japan waren we bijna een uur vertraagd op de startbaan op Schiphol en het werd alleen maar warmer in het vliegtuig. Water kopen op schiphol is wel duurder, maar dorst hebben is erger.

Prettige reis naar het mooie Canada!

Bedankt voor alle tips!

Heeft iemand speciale ervaring met voeding (melk, fruit, potjes etc.) voor babies in Canada? En andere producten zoals luiers, billendoekjes.
We kunnen wel wat meenemen voor de eerste dagen, maar als we alles voor 3 weken moeten meenemen, dan kunnen we wel een extra koffer inpakken :slight_smile:

Alhoewel we zelf geen ervaring heben met merken of soorten babyvoeding (onze kids waren al ouder) kunnen we je zeggen dat alles, ook voor baby’s, overal te koop is in Canada (en goedkoper dan in NL). Parkeer je Camper bij een Mall en je vindt het.

hallo!
vorig jaar de oostkust van Canada gedaan met onze baby van 11 maanden; tip: neem zo weinig mogelijk mee van thuis, winkels genoeg!

Intussen is er een 2de op komst; we denken eraan volgend jaar in juni de west-canada te doen. Jullie ervaringen zijn meer dan welkom! Hoe zit het trouwens met baby’s en reizen op zekere hoogte?

Hallo allemaal,

hieronder onze ervaringen van het reizen met onze dochter (9 maanden) naar Canada in juni 2013.

De vlucht:

 • We vlogen met KLM rechtsstreeks vanaf Schiphol op Calgary.
 • Stijgen en landen ging prima, we hebben tijdens het stijgen en landen af en toe wat slokjes water uit de fles gegeven. Onze dochter had (daardoor?) geen last van haar oren.
 • Potjes voeding (1 fruithap en 1 warme hap) mochten we gewoon meenemen.
 • Aan boord kregen we ook nog een potje voeding vanuit KLM (van Nutricia, avondeten, konden uit meerdere soorten kiezen). Opwarmen doen ze graag voor je, duurt wel altijd even ca. 10 minuten omdat ze geen magnetron hebben en het potje in een bakje heet water moeten zetten.
 • Een flesje laten vullen met warm (of heet) water is geen enkel probleem, je krijgt ook ruim voldoende flesjes koud water om het aan te vullen en extra water is ook geen enkel probleem.
 • Ons reisbureau (Wereldcontact, hebben vlucht+hotel+camper geboekt voor ons) had op ons verzoek geregeld dat we een plek met baby-basket kregen. Officieel was onze dochter eigenlijk iets te lang (mag maar 65 cm) maar qua gewicht (mag 10 kg) zat ze er wel onder. In de praktijk was de baby-basket groot genoeg, mijn inschatting is dat een baby tot 74 cm er in past. Bij 74 cm ligt de baby wel met voeten en hoofd tegen de uiteinden aan. Het was heerlijk dat ze in de baby-basket een paar uurtjes kon slapen. Ook heb je op die plekken iets meer beenruimte, zodat ze goed tussen je benen kan spelen. Je zit wel dicht bij de toiletten, dus er lopen wat veel mensen langs, maar dat vonden wij geen groot bezwaar.

Reizen met de camper

 • Camper was gehuurd bij Canadream, type MH-B.
 • Autostoeltje type maxi-cosi was beschikbaar en hebben we erbij gehuurd voor 40 dollar (ca. 30 euro). Was prima.
 • Zijn in Calgary langs de IKEA gereden, daar een Antilop kinderstoeltje gehaald. Was ideaal en eigenlijk onmisbaar. Was makkelijk uit elkaar te halen en bij ons konden we 'm zelfs in elkaar in de douche of WC zetten tijdens het rijden. Kosten ca. 20 euro. Heel misschien hebben ze 'm bij Canadream in Calgary nu te leen… hebben 'm namelijk daar achtergelaten :slight_smile:
 • Slapen deed onze dochter in een Deryan opgooitentje dat we uit Nederland hadden meegenomen. Is een aanrader, omdat ze daarin prima sliep en niet uit het bed kon rollen.
 • Slaapplek werd uiteindelijk het grootste bed achterin… omdat bovenin of op de plek van het zitje in de camper toch onhandig was. Bovenin is lastig met in bed tillen. Op de plek van 't zitje zorgt het ervoor dat zelf niets meer kunt in de camper zodra je baby ligt te slapen. Dit is namelijk precies in het midden van de camper…
 • zelf hebben we met z’n 2en bovenin de camper geslapen. Was prima, hebben de matrassen overdwars gelegd zodat we wel lekker naast elkaar konden liggen en we ook met onze lengte (1.86 meter) goed uit de voeten konden.

Wandelen

 • We hadden een buggy mee (paraplu-model), deze mocht helemaal mee tot vlak voordat we het vliegtuig in gingen. Op bestemming stond hij vlak bij de uitgang van het vliegtuig weer klaar.
 • In de stad/dorpen hebben we de buggy veel gebruikt.
 • Voor wandelingen in de natuur/bergen hadden we een draagrugzak meegenomen (Deuter, Kid Comfort II). Deze beviel erg goed, hebben hier wandelingen tot ca. 3-4 uur lopen mee kunnen maken. 1,5 tot 2 uur wandelen, minimaal 1 uur pauze, nogmaals 1 tot 1,5 uur wandelen. In de draagrugzak heeft ze ook veel geslapen.

Eten & drinken

 • Water is voor ons prima te drinken, maar wel vaak met chloor-smaak. Voor onze dochter hebben we flessenwater gebruikt.
 • Ruim voldoende potjesvoeding te krijgen
 • Melkpoeder hadden we voldoende meegenomen, dus niet daar gekocht. Ook niet op gelet, maar zal vast voldoende verkrijgbaar zijn.
 • Staafmixer hadden we van thuis meegenomen om evt. zelf wat te kunnen maken voor onze dochter. Werkte niet, omdat de stroom daar 110V is. Met een reisadapter werkt dat prima voor b.v. opladen van telefoons, camera’s, maar onze staafmixer draaide daardoor zo traag dat deze niet het eten kon fijnmalen… dus vrijwel alleen potjesvoedsel deze vakantie. En geprakte banaan.

Tot zover. Voor vragen stuur gerust een berichtje.

Groeten Rene