Blof kiest voor Tibet

28-02-2008 - De Zeeuwse band Blof heeft besloten af te zien van een optreden in het Holland House tijdens de Olympische Spelen in Bejing, dit mede gezien hun belangeloze deelname aan het Ticket For Tibet festival in Amsterdam op 20 april.

http://www.evenementnieuws.nl/uploads/f5642d8935afdb7680701c55cf4cb7a8.jpeg

In voorbereiding op het Ticket For Tibet festival heeft Peter Slager (Blof) met een kleine delegatie een bezoek gebracht aan de Tibetaanse gemeenschap in Dharamsala in India. Samen met documentairemaker Chiem van Houweninge Jr. werkt hij aan een film over de Tibetaanse diaspora. Naast een bezoek aan de teachings van de Dalai Lama, zijn er gesprekken gevoerd met Tibetaanse vluchtelingen, ministers uit de Tibetaanse regering in ballingschap en met door de CIA getrainde Tibetaanse guerilliastrijders.

Het Ticket For Tibet festival is verheugd over het besluit van Blof af te zien van een optreden in het Holland House in Beijing evenals met de statements van onder meer Jacco Verhaeren, Camiel Maase en Erik van Muiswinkel over Tibet, China en de schending van mensenrechten in China.

Het Ticket for Tibet festival op 20 april aanstaande op de NDSM-werf in Amsterdam is een non-profit festival met als doel om de situatie in Tibet onder de aandacht van een groot Nederlands publiek te brengen. Juist nu de Olympische Spelen in Beijing aanstaande zijn, gloort er hoop dat China gevoelig zal zijn voor internationale druk om meer ruimte te geven aan de Tibetaanse cultuur. In de woorden van de Dalai Lama in een brief gericht aan het festival: “… our rich culture, peaceful outlook and respectful attitude to the environment contain a wealth of experience that can be of widespread benefit to others. Humanity would be poorer if these traditions were to be lost.”

Bezoekers aan het festival kunnen genieten van een breed programma met onder meer Nederlandse en Tibetaanse muziek, kunst, workshops, films, debatten en sportactiviteiten. Een kleine greep uit het programma: op het hoofdpodium aan het IJ treden o.a. Blof, Racoon, Moke, Postmen en the Scene op - in het Tibetdorp kun je terecht voor Tibetaanse dans, zang en film - Peter Pan Speedrock, Osdorp Posse en Van Katoen trekken alle registers open op het Rockpodium - je kunt in debat over politiek, mensenrechten en de aankomende Olympische Spelen in China met o.m. Hans van Baalen (VVD Tweede Kamerlid) en Erik van Muiswinkel.- er is heerlijk Tibetaans eten - het Forbidden Team (het Tibetaanse voetbalelftal in ballingschap) neemt het op tegen teams van bekende Nederlanders - en nog veel meer.

informatie: http://www.ticketfortibet.com