Bijzondere overnachting gezocht

Wij gaan in januari 3 weken rontrekken door Costa Rica. Geplande bestemmingen zijn: San Jose, Cahuita, Sarapique, Poas, El Arenal, monteverde, manuel Antonio en Corcovado.
Wij zullen voornamelijk overnachten bij de goedkopere adressen tot 15 euro per nacht.
Voor 1 of 2 nachten zijn we echter op zoek naar een bijzondere overnachting. Dat bijzondere mag zijn mooi/romantisch of juist bijzonder/avontuurlijk. We willen hier ook wel wat meer aan uitgeven maar geen honderden dollars/euro’s. We reizen per auto dus berijkbaarheid per ov is geen must.

Zo’n bijzonder plekje is wat moeilijk te vinden op internet (door de bomen het bos niet zien) Dus tips zijn heel erg welkom.

Rancho Burica, helemaal in het zuiden van de Pacific zijde van Costa Rica, is een bijzonder plekje, pal aan het strand, aan het einde van de weg. Verder kun je niet meer.
Ik lees dat je ook naar Corcovado wil. Dat is een wijds begrip, want je kunt niet zomaar eventjes het park inwandelen.
Corcovado is een schitterend ongerept nationaal park, maar heeft meer uitleg nodig dan de andere nationale parken in Costa Rica. Dit omdat er veel mogelijkheden zijn en je kunt er overnachten. Ook moet je reserveringen maken. Dit kan pas 2 maanden van tevoren. Vaak zijn er geen maaltijden meer beschikbaar en moet je je eigen maaltijden meenemen. In het hoogseizoen zijn er vaak geen genoeg slaapplaatsen/stapelbedden en moet je je eigen tentje mee nemen. Vervolgens hebben de rangers een maximaal aantal bezoekers, die op het station Sirena mogen verblijven.

De prijzen zijn in 2008 aangepast. Je betaalt USD 10,- per dag om in het nationale park Corcovado te zijn (entree fee per dag).
Je betaalt 17 USD voor het middageten op het station Sirena, 17 USd voor het avondeten op het station Sirena en 12 USd voor het ontbijt op het station Sirena. Er zijn mogelijkheden om op het station te koken, maar dan moet je zelf je pannen, kookpitje etc. mee nemen.

Er zijn meerdere mogelijkheden om Corcovado te bezoeken. Je kan of via Sierpe gaan met een bootje naar Bahia Drake , slapen in Bahia Drake en een tour doen naar San Pedrillo of naar het eiland Isla del Cano dat behoort tot het nationale park Corcovado. Dit eiland is een mooie plek om te snorkelen, maar niet om te hiken en veel van het regenwoud te zien.
Vanaf Sierpe kun je een 1 daagse tour doen naar het rangersstation San Pedrillo. Ik raad niet aan om te lopen van San Pedrillo naar Sirena. Dit is een hele zware tocht van minimaal 12 uur en je moet veel rivieren oversteken met haaien en krokodillen. Mocht je toch graag willen hiken van San Pedrillo naar Sirena dan zal ik zeker weten met een gids gaan.

Vanaf Puerto Jimenez zijn er drie mogelijkheden on naar het park te gaan.

  1. naar Carate reizen en vervolgens naar het rangersstation La Leona
  2. naar La Palma reizen en vervolgens met een jeep naar het rangersstation Los Patos.
  3. Met een klein vliegtuigje vanaf Puerto Jimenez naar het rangersstation Sirena vliegen.

Carate/La Leona

  • Een dag het nationale park Corcovado ingaan.
    Je vertrekt om 5.45 vroeg in de ochtend met een jeep naar Carate en de gids gaat mee. Na Carate loop je ongeveer 45 minuten over het strand naar La Leona. Vervolgens ga je heel de dag vanaf La Leona in het nationale park Corcovado lopen en dezelfde dag ga je weer terug naar Puerto Jimenez.
  • Een dag het nationale park Corcovado in vanaf het rangerstation La leona met een gids. Na de tour overnachten bij één van de lodges.
  • Twee dagen het nationale park Corcovado ingaan met een gids. Je vertrekt om 5.45 vroeg in de ochtend met een jeep naar Carate en de gids gaat mee. Na Carate loop je ongeveer 45 minuten over het strand naar La Leona. Vervolgens ga je heel de dag vanaf het rangerstation La Leona wandelen naar het rangerstation Sirena met gids. De route die je loopt is gemiddeld 7 uur met een aantal stops. Normaal gesproken kom je in de middag aan en is er ook nog tijd voor een avondwandeling. De volgende dag loop je dezelfde route weer terug. De route is toch weer anders omdat je dan weer andere dieren en planten zult zien. Tijdens deze avondwandeling is er een grote kans om tapirs te zien, krokodillen en misschien de jaguar.
  • Drie dagen het nationale park Corcovado.
    Hetzelfde als de 2 daagse tour maar de tweede dag ga je in de ochtend de omgeving van Sirena verkennen met gids. Daar zijn veel wandelmogelijkheden en je bevind je dan in het hart van Corcovado. Na de tweede overnachting ga je weer terug naar het station La Leona. Ook is het mooi om een ochtendtour te doen van een halve dag naar het regenwoud van Matapalo. Je gaat dan vroeg in de ochtend met een gids van Puerto Jimenez naar Matapalo, 45 minuten met een jeep. Met de gids ga je naar een mooie waterval en loop je door het regenwoud. Aan dit regenwoud grenst een heel mooi strand.

Los Patos
In de ochtend word je opgehaald door een jeep in Puerto Jimenez. Je zal rijden van Puerto Jimenez naar La Palma, een stop voor ontbijt en daarna van het plaatsje la Palma richting het station Los Patos rijden. Je moet een rivier 20 keer oversteken en vervolgens stop je dichtbij het station. Na een wandeling (klim) van 30 minuten kom je aan op het station Los Patos. Vervolgens betaal je je entree van het nationale park en loop je van Los Patos naar het rangeersstation Sirena. De eerste 2 uur moet je steeds klimmen en afdalen en daarna is de wandeling vrij vlak, ongeveer 8 uur wandelen.
Je kunt ervoor kiezen om 1 nacht te slapen in Sirena en terug te wandelen naar La Leona/Carate en vervolgens met een jeep weer terug te rijden naar Puerto Jimenez of twee nachten te slapen op Sirena en vervolgens terug te gaan naar La Leona en per jeep naar Puerto Jimenez.
(met dank aan Manon)

[SIZE=3]Succes en goede reis

[/SIZE]

Hoi Otto,

Ik wil in februari voor 4 weken door Cost Rica gaan trekken.
Is het echt niet mogelijk om Corcovado park te bezoeken zonder reservering 2 maanden van tevoren?
Of is er toch nog een mogelijkheid als ik in mn eentje ben om een plaats te bemachtigen?

Grt,

Ramon

probeer iets te regelen als je in Puerto Jimenez bent bij een lokaal reisbureautje of e-mail Barbara:info@unicotravel.com. Zij helpt je op weg.

Thanks Otto!!

grts,

Ramon