Backpacken Letland - Litouwen - Wit-Rusland - Polen - Tsjechië - Duitsland

Beste medereizigers,

In de mei vakantie is het mijn bedoeling om een reis door Oost-Europa te maken. Ik wil naar Letland, Riga, vliegen en dan is het de bedoeling om in twee weken van Riga weer richting Amsterdam te komen. Ik heb twee weken vakantie en ga proberen om in die tijd zoveel mogelijk te doen op een rustige manier.

Mijn plan was om vanaf Riga naar Vilnius, Minsk, Warschau, Krakow en Praag te gaan. Vanaf Praag hangt het er vanaf hoeveel tijd ik nog heb om in Duitsland nog een stad te bezoeken of niet… Als ik tijd te kort heb pak ik of het vliegtuig vanaf waar ik ben of de trein of ik ga liftend.

Mijn vraag aan jullie is of er mensen zijn die een tip voor mij hebben om dingen te bezoeken in deze steden, qua vervoer (bussen en treinen) en of het mogelijk is om in deze landen te liften. Andere tips zijn uiteraard ook welkom!

Groetjes, Tim

Hallo Tim,

Voor toeristische tips voor Riga en Vilnius kijk eens op http://www.baltic-info.com
In Litouwen wordt veel gelift, de overige landen weet ik het niet.
Overigens is het openbaar vervoer (trein en bus) goedkoop. Met luxe bussen vanaf 18 euro tussen Riga en Vilnius zie http://www.luxexpress.eu/en/ Er rijden op dat traject geen treinen. Voor alle het openbaar in Letland Intercity/International Bus schedules - 1188 transport

Link naar het openbaar vervoer in Litouwen: Pagalba - Telia