Artikel: Amerika met kinderen

Amerika met kinderen

Zoals Peter in zijn interview: met kinderen op ontdekkingsreis door Amerika al te kennen geeft, Amerika is een geweldig land om met kinderen naar toe te gaan. Eigenlijk is het grote land één grote speeltuin, voor kinderen maar zeker ook voor hun ouders. Ben je nog aan het twijfelen of het ook een geschikte bestemming is voor jouw familie vakantie? Misschien dat de volgende lijst van uitstapjes je over de streep kan trekken.

Steden
Wanneer je met het gezin op pad gaat hoef je grote steden echt niet over te slaan. Een stad bekijken is de uitgesproken manier om kennis te maken met het land en de cultuur. Je hoeft niet eens perse naar museums te gaan om cultuur te snuiven; over straat struinen en in restaurantjes mensen kijken zijn juist leuke manieren om je onder de locals te begeven. En wat dacht je van winkelen? Zeker in Amerika zijn er fantastische winkels voor kinderen te vinden! Wanneer je dan toch echt even weg wilt uit de drukte van de stad zijn er altijd nog de mooie parken om een lekkere picknick te nuttigen.

San Francisco
In San Francisco zijn er een boel leuke dingen te doen, voor ouders en hun kinderen. Wat dacht je van een ritje in de beroemde Cable Car? Of ga zeeleeuwen bekijken op Pier 39 bij Fisherman’s Warf. Ook Aquarium of the Bay, een enorm zeeaquarium, is de moeite waard om te bezoeken. Wil je wat spannends organiseren? Dan kan je een uitstapje maken naar Alcatraz, als je daar een audio tour boekt hoor je wat er allemaal achter de deuren van deze zwaar bewaakte gevangenis speelde, en van de spannende uitbraak! Ben je een actief gezin? Huur dan een fiets en verken al fietsend de omgeving, vergeet vooral ook niet over de Golden Gate Bridge te fietsen en te genieten van het prachtige uitzicht (mits het niet te bewolkt is). In het Golden Gate Park zijn veel attracties te vinden, waar je zeker een hele dag voor mag uittrekken.

Las Vegas
Al mogen kinderen niet stilstaan bij de gokautomaten, Vegas heeft enorm veel te bieden voor gezinsvakanties. Je kijkt je ogen uit. Een bezoekje aan het Maffia Museum is natuurlijk goed voor veel spannende verhalen. Maar wat dacht je van een tochtje in een Venetiaanse gondel in het Venetian hotel en casino? Ook kan je met een achtbaan om het Vrijheidsbeeld en de wolkenkrabbers van New York heen tuimelen bij het New York New York Hotel. Bij Circus Circus zit ook het pretpark Adventure Dome. En heb je genoeg van de Strip? Dan kan je altijd nog een uitstapje maken richting de Hoover Dam.

*Links: Zeeleeuw bij Pier 39 , Rechts: Las Vegas *

Los Angeles
Het hart van film ligt natuurlijk hier, in Hollywood. Ga naar het pretpark Universal Studios Hollywood, of loop over de Hollywood Walk of Fame. Ook leuk is de twee uur lange rondleiding door de Paramount Pictures studio, je loopt dan rond in een échte filmstudio! Wil je iets echt bizars zien? Dan kan je ook een bezoekje brengen aan de La Brea Tar Pits. Hier borrelt al meer dan 40.000 jaar een teer moeras.

New York
Vergeet wanneer je naar New York gaat vooral niet de New York City Pass aan te schaffen. Er is ook in deze stad ontzettend veel te doen voor de kids. Op Times Square kijk je je ogen uit. In de Dylan’s Candy Bar winkel kan je genieten van drie verdiepingen aan snoep, en op 5th Ave. vind je de grootste speelgoed winkel die je ooit hebt gezien: F.A.O. Schwartz. De levensgrote Barbies, speelgoed Porsches, en al het andere onvoorstelbare speelgoed was ook te zien in de film Big met Tom Hanks. Toys ‘R’ Us is ook een fantastische winkel om heen te gaan, je kan er niet alleen rondkijken, je kan er ook je eigen knuffelbeer maken. Een leuk museum is bijvoorbeeld het New York City Police Museum. Dierenliefhebber? Dan kan je naar de Central Park Zoo.

*Links: Disney, Rechts: Cowgirl *

**Pretparken **
Natuurlijk zijn er ook ontzettend veel pretparken te bezoeken in de States. Denk aan Sixflags, Disney World, Sea World, maar ook lokale pretparken zijn leuk om te bezoeken. Altijd goed voor een dagje familieplezier!

Natuurgebieden
Meer een natuurliefhebber dan een stedentripper? Amerika is een echt paradijs wat dat betreft. Waan je een echte cowboy in het Wilde Westen. Bezoek de prachtige National Parks zoals Yosemite National Park, Death Valley National Park, Yellowstone National Park en ga zo maar door. Er is in de parken van alles te doen speciaal voor kinderen, zo kan je bijvoorbeeld in Yellowstone National Park gaan paardrijden.

Heb je leuke tips voor Amerika met kinderen? Laat ze dan hieronder weten!

**Links bij dit artikel: **

.

Zoals je al aangeeft de pretparken.

Huur een villa in Orlando en trek er op uit. Dagje of 2, 3 naar Disney, Dagje naar de Universal Studio’s, dagje naar Seaworld, Wet 'n Wild, Discovery Cove, Gatorland enz. Er is daar zo ontzettend veel te doen dat 14 dagen zelfs te kort is. Zeker als je een paar rustdagen wilt nemen tussen de bezoeken door. En ook naar het strand is maar maximaal 2 uurtjes rijden. Of bezoek Cape Canaveral. Orlando heeft voor iedereen iets te bieden maar vooral :zon02:.