Alleen reizen in Oman

Hallo,

In de kerstavakntie willen wij één of twee weken naar Oman. Is Oman veilig genoeg om alleen (man en vrouw tussen 25 en 30) doorheen te reizen of is het raadzaam een groepsreis te boeken.
Wat is de beste mode van transport? Trein, auto huren, taxi, bus?

Groetjes,

Renée

Ja hoor, één der veiligste landen in de regio. OV is beperkt dus autohuur werkt het best. Wel even goed nadenken wat je wilt:
Alle hoofdwegen kan gewoon met 2WD. Alleen een paar woestijnwegen zoals naar kleinere oases (niet grote zoals Wadi Bhani Khalid) eisen 4WD; en natuurlijk ook echt crossen op zandduinen maar dan moet je enigszins weten wat je doet, en voorafgaand/na afloop de bandenspanning verlagen c.q. verhogen.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Ben er pas van terug.Heel mooi,super veilig.vriendelijk.Sharia geld er,maar geen extremisme.Boete als ge met een vuile auto rondrijd.Zijn er aan een indrukwekkende canyon geweest 1500m diep.Te doen met 2wd via gedeeltelijk aardeweg (geen zand) zeer steil op sommige plaatsen
Prachtige moskee Sultan Qabus.Vele mooie forten
Geen treinen
Deed het met groepsreis .Prachtige wegen.Muskat zeer druk elders geen probleem
Opgepast:Bij aankomst op de luchthaven van Muskat eerst geld wisselen aan wisselkantoortje waar ge ook uw visum moet betalen vooralleer met het betalingsbewijs naar de emigratie gaat
Kledij:Niet te bloot voor mevrouw .In moskee armen bedekt,hoofddoek en niet te kort.Muskat tolleranter dan binnenland
Met huurauto te doen Zorg voor recente kaart want men bouwt er als gekken aan nieuwe wegen
Geniet ervan