Aardbeving Japan: Grootmoeder die haar kleinzoon wilde beschermen teruggevonden

http://mainichi.jp/select/weathernews/news/images/20110315k0000m040086000p_size5.jpg

In een door de tsunami zwaar beschadigd huis is in Miyako-stad, Iwateken, op de 14e, binnen een grootmoeder met kleinkind gevonden. De grootmoeder had het kind omhelst om het te beschermen, en beiden zijn op deze manier gestorven. Ze werden op deze manier aangetroffen door de verslaggever.

Het ineengestorte huis werd door de tsunami meegevoerd, en ongeveer 100 meter van zijn oorspronkelijk plek weg teruggevonden. Er lag een spoorweg overheen. Vrienden en familie begonnen in de namiddag met het weggraven van puin. Met gebruik van bulldozers en met de hand werd pilaar voor pilaar verwijdert. Met elektrische zagen werden hele boomstronken doorgezaagd.

Grootmoeder en kind werden rond 2 uur ontdekt. De twee waren op elkaar gevallen, de grootmoeder hield het 3 jaar oude jongetje met twee handen vast.

De moeder van het kind viel huilend familieleden in de armen. “Mijn moeder pastte altijd op mijn zoontje terwijl ik aan het werk was. Dat ik ze zo met hun tweeen vind, is echt een goed iets”, vertelt de moeder huilend. “Maar ik kan niet naar hun gezichten kijken. Naar mijn idee zijn ze nog steeds levend”.

Bron: http://mainichi.jp/select/weathernews/news/20110315k0000m040069000c.html