Aanrader in Bolivia

Na de verkiezing van socialist Evo Morales als Boliviaans president in december is de situatie in Bolivia een stuk rustiger. En daarmee ook voor ´korte-termijnreizigers´ goed te doen.

Wij (Andres, Nederlander) en Doriña (Boliviaanse) willen een ieder uitnodigen in Samaipata, een dorp op 1650 meter temidden van groene heuvels en naast het Amboró-park gelegen. Samaipata ligt 2.5 uur westelijk van Santa Cruz. Overdag is het hier in het algemeen warm en de nachten fris tot koud. Hier hebben wij reeds twee jaar een Fotogalerie met vooral werk uit Bolivia en geheel Latijns-Amerika, gecombineerd met cafeteria, ansichtkaarten, ontbijten etc. etc.

Vanaf begin APRIL kunnen mensen ook terecht voor een of meer overnachtingen in een rustiek hostel (4 tot 6.5 dollar inclusief een gezond ontbijt). Vele gemeenschappelijke voorzieningen zoals balkons met imponerende uitzichten, drie ´woonkamers´, muziek en terras. Allerlei toeristische adviezen zoals hikes met lokale gidsen of touroperators. En wat te denken van een halve dag, 1- of 2-daagse workshop fotografie, gecombineerd met één of twee dagen hiken in de jungle ?

Vrijwilligers die minimaal drie maanden in een kindertehuis (2 uur vanaf St Cruz - 1200 m hoogte) willen werken (weinig bijkomende kosten), kunnen ons schrijven.

Kijk voor meer informatie op www.andorina-samaipata.blogspot.com

Tot ziens !
Andres en Doriña,
Samaipata-Bolivia