Aanbod vrijwilligerswerk: Natuurbehoudproject, Hluhuwe, Zuid-Afrika, TravelUnique

Over het land
Zuid-Afrika is een land met een onrustige verleden. Dit heeft geleid tot een grote scheiding tussen de rijke minderheid en de zeer arme meerderheid. Zuid-Afrika is vastbesloten gelijkheid voor alle burgers na te streven, maar om dit te realiseren moet het alle hulp krijgen die het kan krijgen. Dit is waar om je hier heen gaat als vrijwilliger. Je kan een verschil maken en elke hulp die je kunt geven is waardevol; of het nu helpen is in de arme gemeenschappen of een wild dier een tweede kans in het leven geven. De bevolking van Zuid-Afrika zal je het gevoel geven welkom te zijn en gewaardeerd te worden en dit zal leiden tot een zeer lonende ervaring voor jezelf.
Zuid-Afrika is een zeer mooi land met een fascinerende geschiedenis, niets is te vergelijken met zijn prachtige landschappen en zijn vriendelijke mensen. Zuid-Afrika staat bekend als de “Regenboognatie” vanwege de vele culturen die hier samen leven.
Er is iets speciaals aan Zuid-Afrika. Het is een bepaalde gevoel dat je niet uit kan leggen; je zal moeten komen om het zelf te ervaren…
Hluhluwe (spreek uit : sloe sloe ie) ligt ongeveer 265 kilometer boven Durban aan de Oostkust van Zuid-Afrika in KwazuluNatal.

Over het Natuurbehoud project
Dit project richt zich op natuurbehoud. De meerderheid van het vrijwilligerswerk vindt plaats in wildparken in de omgeving waar zich neushoorns, luipaarden en olifanten bevinden. Je zal helpen bij de tracking en monitoring van deze dieren om hun bewegingen en gedragingen in kaart te brengen. Je hebt dagelijks de mogelijkheid om dicht bij deze verbazingwekkende dieren te komen en op de manier veel over hun gedrag te leren.
Je zal ook worden betrokken bij een project in de omgeving die momenteel de bewegingen van luipaarden door middel van camera toezicht waarnemen. Vrijwilligers zijn nodig om deze camera’s te controleren. Daarnaast worden andere dieren geteld, de gezondheid van de dieren gechecked, etc.
Daarnaast is er “fence patrol”, de hekken worden gecontroleerd om zo te kijken of stropers zich geen toegang tot het gebied verschaffen.
Een ander spannend project is een project waarbij samen wordt gewerkt met een krokodillenpark in St Lucia.
Er zijn vrijwilligers nodig om te helpen met de dagelijkse gang van zaken in dit park, zoals het helpen schoon maken van de behuizingen en de omliggende gebieden, algemene onderhoud van het park en de controle van de eieren.
Andere dagelijkse werkzaamheden omvatten het uitroeien van onkruid. Deze taken omvatten fysieke arbeid en het is hard werken. Maar deze taken zijn essentieel om de dieren en de natuur te behouden.
Het vrijwilligerswerk op het gebied van natuurbehoud is echt nodig. Je zul voelen dat je hebt bijgedragen aan het behoud van deze geweldige dieren en we zijn er zeker van dat dit een zinvolle ervaring is die je nooit zal vergeten.
Deelname is mogelijk voor de duur van 2 of 3 weken. Startdatum iedere 15e van de maand (behalve in december).

Informatie
Meer informatie over dit project vind je op www.travelunique.nl of bel ons op 030 - 230 26 32 of 06 -38 22 86 58 of ontmoet ons op de Wereldwijzer Vrijwilligersdag op 22 maart in Utrecht.

Hartelijke groet,
Therese Wijnen