Aanbod vrijwilligerswerk: Leeuwen & Tijgers - Zuid-Afrika

Overzicht
Dit prive wildreservaat is gelegen op een rotsachtige plateau omgeven door doornbomen die je het klassieke “bushveld” gevoel geven. Sinds 1986 is het reservaat een toevluchtsoord voor wilde dieren.

Wat is er zo fascinerend aan dit project? Leeuwen, tijgers & jaguars worden in dit wildreservaat gefokt en jij hebt de mogelijkheid om met deze schitterende carnivoren te werken wat garant staat voor een “once-in-a-lifetime” ervaring! Tijdens je verblijf in dit wildreservaat zul je voor jonge leeuwen en tijgers zorgen en dien je de welpjes meerdere malen per dag te voeden. De leeftijd van deze dieren varieert tussen 3 weken en 8 maanden. Verder zul je ook met de jonge dieren spelen en verzorgen.

Als jij een passie voor dieren hebt en met name voor “grote katten” is dit project geschikt voor jou! Voor een aantal weken wordt jij DE verzorger voor deze carnivoren in Zuid Afrika en kun je 's nachts van de brullende leeuwen genieten.

Je Afrikaanse droom wordt Afrikaanse werkelijkheid!

Details

Eisen
Je dient een passie voor wilde dieren (in het bijzonder grote katten) te hebben en minimaal 18 jaar zijn.
Je bent niet bang om vieze handen te krijgen en moet een sociale instelling hebben, doordat je samenwerkt met andere vrijwilligers. Houd er rekening mee dat je bij dit project nauw met leeuwen, tijgers & jaguars zult werken, maar dat dit project niet het doel heeft tot bescherming. Je zult door het team van het wildreservaat voorlichting & training ontvangen in hoe te zorgen voor deze dieren, je hebt dus geen ervaring nodig.

Taken & Werktijden
De werktijden zijn flexibel, maar over het algemeen begint de dag om 07:00 uur wanneer de zon opkomt. Je werkt 8-9 uur per dag en zult een aantal pauzes per dag krijgen.

De taken bestaan uit de volgende werkzaamheden;

  • Het voeden van de volwassen dieren
  • Het hand voeden van de leeuw & tijgerwelpjes
  • Zorgen voor en spelen met de welpen .
  • Assisteren bij eventueel onderhoudvan de reserve

Je zult voldoende kansen hebben om de herinneringen vast te leggen op foto Tijdens je verblijf zal je ook informatie en educate krijgen omtrent de carnivoren. Er zijn ook mogelijkheden om het gedrag van de leeuwen te observeren.

Begeleiding
Gedurende je verblijf zal er begeleiding aanwezig zijn. De bemanning heeft jarenlange ervaring met zowel de dieren als vrijwilligers, dus zij zijn in staat om al je vragen te beantwoorden.

Accommodatie
De accommodatie ligt op het terrein en bestaat uit zelfstandige chalets, die maximaal 3 personen kunnen accommoderen. De chalets hebben een tv, koelkast, broodrooster en magnetron. Er is ook een speelkamer met biljart, tafeltennis, darts, tv / dvd-speler. Verder is er een bar met open haard voor de winter avonden en een zwembad voor de zomerdagen voor je gemak.

Maaltijden
De maaltijden zijn niet inbegrepen, maar bij aankomst zul je de mogelijkheid hebben om inkopen te doen en zul je daarna op wekelijkse basis naar de stad gereden worden om daar de benodigde boodschappen te kopen.

Bijkomende kosten
Internet & wasserette; beschikbaar tegen extra vergoeding. Je kunt ook dagtochten ondernemen, zoals paardrijden & een bezoek aan de Big Five parken brengen. Dit dient echter eerst met de projectcoördinator worden afgesproken en zal afhankelijk zijn van het aantal vrijwilligers die op dat moment daar verblijven.

Veiligheid
In het algemeen zul je voor welpen van 3 weken tot ongeveer 8 maanden oud zorgen. Om veiligheidsredenen zul je niet in contact komen met dieren ouder dan 12 maanden. Je kunt natuurlijk wel een keer een krasje van deze schattige welpen krijgen.

Wat mee te nemen
Oude kleding of kleding die gescheurd mag worden. Persoonlijke medicatie, toiletartikelen, zonnebrand & een camera met veel geheugen. Het klimaat gedurende de zomer kan erg heet zijn, maar er zullen regelmatig buien vallen, in de winter is het overdag 15-25 graden maar zullen de nachten erg koel zijn. Zorg dat je de juiste kleding dus bij je hebt.

Kosten:
1 week 6.000 Rand(+/- 495 euro)
2 weken 10.500 Rand (+/- 880 euro)
3 weken 14.500 Rand (+/- 1200 euro)
4 weken 18.000 Rand (+/- 1505 euro)

Ga naar onze website voor meer informatie http://www.intern-africa.eu

Hebben jullie foto’s van waar de dieren verblijven?

Hebben jullie heel het jaar door welpjes? Zo ja, vanwaar komen ze vandaag? Zijn de moeder ook aanwezig bij de reservaat? En wat gebeurt uiteindelijk met de dieren? Wat is de missie van de vrijwilligersproject?