Aanbod vrijwilligerswerk: Landbouw project - duurzame ontwikkeling - Jamaica

Het project

Het landbouw project van Projects Abroad in Jamaica stimuleert boeren om meer duurzame methodes te gebruiken op het land. Iedereen met een interesse op het gebied van landbouw is welkom om een bijdrage te leveren aan dit project. Hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe meer je hier kan bijdragen, maar ook zonder veel ervaring kan je hier de handen flink uit de mouwen steken. In Jamaica zijn 160.000 gezinnen direct afhankelijk van de landbouw en daarom is het erg belangrijk dat ze steeds duurzamer gaan werken.

Vrijwilligers bij dit project gaan aan de slag bij de Christiana Potato Growers Cooperative Association (CPGCA). Deze organisatie bestaat al sinds 1959 en ligt op een half uur afstand van het stadje Mandeville. Er zijn momenteel 4000 kleine boeren aangesloten bij de CPGCA die het doel van een grotere oogst en betere kwaliteit nastreven. Dit project is een mooie kans om in contact te komen met de lokale bevolking en samen met hen te werken aan een betere toekomst. Je kan meewerken op veel verschillende gebieden, afhankelijk van jouw ervaring en interesses: glastuinbouw, irrigatie, opslag en verpakken van producten, het schrijven van voorstellen voor boeren, onderwijsprojecten op scholen, etc. Je verblijft bij een gastgezin in Mandeville waardoor je nog beter het land en de cultuur leert kennen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Ga dan nu naar onze website voor meer informatie over dit project: http://www.projects-abroad.nl/landen/jamaica/#landbouw-project-in-jamaica

Uiteraard kun je ons ook, via je Wereldwijzer account, een privé bericht sturen.