Aanbod vrijwilligerswerk: Disaster Management - Jamaica

Het project:

Hoewel de meeste rampen niet te voorkomen zijn, is het erg belangrijk om goed voorbereid te zijn. Het Office of Disaster Preparedness and Emergency Management agency (ODPEM) houdt zich daarom bezig met het coördineren van werkzaamheden rondom rampen. Vooral kwetsbare groepen zoals kinderen, vrouwen, gehandicapten, boeren en vissers worden betrokken in diverse programma’s. Jij kunt daar als vrijwilliger aan bijdragen.
Wanneer een ramp plaatsvindt in een bepaald gebied, heeft dit vrijwel altijd vergaande gevolgen voor veel mensen. Vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan de voorbereiding van de lokale bevolking op een volgende ramp. Zo is de kans dat mensen een ramp overleven groter.

Als vrijwilliger van Projects Abroad geef je samen met de St. Elizabeth Parish Council Disaster Coördinator onder andere voorlichting op scholen, schrijf je evacuatieplannen en ondersteun je bedrijven, leraren en boeren. Vooral vrijwilligers met een achtergrond in bijvoorbeeld ruimtelijke ordening, internationale ontwikkeling of milieu zijn welkom om deel te nemen aan dit bijzondere project.

Meer informatie:

Wil jij meer te weten komen over dit bijzondere project in Jamaica? Ga dan naar onze website voor meer informatie: http://www.projects-abroad.nl/bestemmingen-voor-vrijwilligerswerk/vrijwilligerswerk-in-jamaica/projecten/disaster-management-in-het-buitenland/

http://www.projects-abroad.nl

http://www.projects-abroad.nl/_photos/vrijwilligersprojecten/bouwen-in-het-buitenland/disaster-management-in-het-buitenland/jamaica/voorlichting-over-rampen.jpg