3 op Reis bezoekt Noord-Korea (uitzending 1 januari!)

Ik zie het zo snel nergens staan hier. Als het goed is gaat BNN op reis aanstaande zondag over Noord Korea.

1 like

Floortje Dessing is daar inderdaad geweest, maar in tegenstelling tot eerdere berichten is het toen helaas niet uitgezonden.

Aangezien Floortje in de serie een reis maakt naar Beijing wat ook de uitvalsbasis voor nagenoeg elk bezoek aan Noord-Korea is lijkt het me voor de hand liggend dat het pas in de laatste aflevering van het seizoen zal worden uitgezonden. Voorlopig dus nog even afwachten…

Volgende week zondag is het dan eindelijk zover, BNN’s 3 op Reis gaat dan geheel over het bezoek van Floortje Dessing aan Noord-Korea. Een unieke uitzending, slechts zeer zelden worden journalisten het land in gelaten, en het zou zelfs het eerste reisprogramma zijn dat ooit in het land mocht filmen. Uiteraard hadden ook zij te maken met de nodige door het regime opgelegde beperkingen, maar afgaand op de stukjes die ze reeds hebben laten zien en de verhalen van Floortje in de diverse interviews verschilde dat niet of nauwelijks van de beperkingen die je als toerist ervaart.

[ame]3 op Reis - Floortje mag filmen in Noord-Korea - YouTube

Hun bezoek aan het land (zo te zien begeleid door Nicholas Bonner van Koryo Travel) was weliswaar in augustus, maar als gevolg van het recente overlijden van Kim Jong-Il zal de uitzending nog wel aangepast worden.

De uitzending is op 1 januari, 19.50u op Nederland 3.

Even een correctie: het is morgenavond niet om 19.50u maar al om 19.30u

Gaan ze dan ook onthullen wie hier staat te kijken naar de rouwstoet van “de grootste leider die ooit heeft geleefd”??

Zag die foto net inderdaad ook op een andere site, de “9 foot tall super soldier”. Het meest verbazingwekkende: dit is niet een foto van het Noord-Koreaanse persbureau KCNA, die nogal eens de neiging hebben om wat te Photoshoppen, maar deze komt toch echt rechtstreeks van Associated Press.

maar ach, vermoedelijk gewoon drie kinderen op elkaar met een hele lange jas? Daar kwamen Kwik, Kwek en Kwak ook vaak genoeg mee weg…

Ze vermoeden dat het Ri Myung Hun kan zijn, een basketballer van 2.36. Vergeleken met de gemiddelde Noord Koreaan ben je dan een heel stuk groter.

Met zo’n lengte val je daar wel op…

Voor wie de uitzending overigens heeft gemist, gelukkig is er ook UitzendingGemist. Volgende week zondag wordt om 19.50u het vervolg uitgezonden.

Het beeld wat het programma geeft kwam sterk overeen met mijn eerste bezoek aan het land, weliswaar heel absurdistisch allemaal, maar de mensen in het park geven er toch een normaal, menselijk tintje aan.

Nog even ter herinnering: vanavond om 19.50u op Nederland 3 het tweede deel van het bezoek van Floortje Dessing aan Noord-Korea, met onder meer de metro van Pyongyang en een bezoek aan een pretpark.