2 weken rondom Bangkok

Hoi,

Aan het einde van het jaar/ begin volgend jaar gaan mijn vriend en ik op reis. We beginnen met 2 weken in Thailand, waarna we een vlucht nemen naar het noorden van Vietnam. We willen in die twee weken dus wel een beetje in de buurt van Bangkok blijven (dan bedoel ik dat we niet het hele land rond gaan reizen). Iemand leuke ideeën of ervaringen wat we daar kunnen doen? Of een idee voor de planning van die twee weken?

Groetjes Suzan

Ayutthaya, ten noorden van Bangkok, is de oude hoofdstad van Siam.
Er zijn heel wat tempels te zien op een korte afstand van elkaar. Een kleine wandeling tussen de straten Patone en Uhong, ten noorden van het stadscentrum, brengen je van de ene verrassing in de andere.
In de Wat Phra Mongkhon staat een zeer groot boeddhabeeld. De Wat Phra Si Sanphet mag je zeker niet missen.
Ayutthaya is vanuit Bangkok met de trein (circa anderhalf uur) of bus (circa twee uur) te bereiken.
Verschillende hotels in Bangkok bieden combinatie dagtrips aan naar Ayutthaya met zowel de boot als bus.
Om je al een voorsmaakje te geven Suzan (een filmpje)
<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“4sUqB1LsXbc” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>
Hua Hin is een charmante badplaats en ligt niet ver van Bangkok.
Vanaf Hualamphong Station 3,5 tot 4,5 uur, afhankelijk van welk type trein u neemt. Meerdere treinen per dag, te reserveren/boeken op Hualamphong Station in Bangkok. Prijs ongeveer 160 Baht
Per bus
Vanaf de Southern Bus Terminal in Thonburi (linker oever) op de kruising van Highway 338 (Thanon Nakhon Chaisi) en Thanon Phra Pinklao. Diverse soorten bussen, vertrektijden de hele dag en avond door.
Er zijn diverse interessante excursies te maken vanuit Hua Hin, zoals naar meerdere nationale parken, (waaronder het Khao Sam Roi Yot Marine National Park), de Palau watervallen, een olifantenkamp, naar de provinciehoofdstad Petchaburi en naar vele tempelgrotten.
Een paar kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt Khao Takiap, een rots die een eind de zee insteekt. Bovenaan de rots staat een tempel, je moet er wel even flinke de trap voor oplopen maar dan kun je wel van het uitzicht genieten. De tempel zelf is niet heel bijzonder maar altijd de moeite waard om even te kijken.
Beneden aan de trap maar ook op de trap zelf lopen aapjes rond. De aapjes zien er leuk uit maar je kunt beter maar geen eten bij je hebben want dat pakken ze echt wel uit je handen. Je kunt terplekke wel voer voor ze kopen.(filmpje)
<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“ANFFB5dbwHk” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>
Ko Samet is een prima bestemming om een aantal dagen van de zon, het strand en de zee te genieten. Het voordeel is dat dit eiland vrij snel en makkelijk te bereiken is vanuit Bangkok.
U kunt zich vanuit Bangkok met de taxi naar Ban Phe laten brengen. Vanuit het kleine vissersdorpje Ban Phe vertrekken de boten naar Ko Samet. Echter is een taxi van Bangkok naar Ban Phe nog vrij prijzig.
De goedkoopste manier om van Bangkok naar Ko Samet te reizen is met de bus. Vanaf het oostelijke busstation in Bangkok (station Ekamai) vertrekken er gedurende de hele dag bussen naar Ban Phe. Op dit station kunt u een retourticket voor de bus en de boot aanschaffen. De reistijd naar Ban Phe bedraagt ongeveer 3 uur waarna u nog een klein half uurtje moet varen om op Ko Samet te geraken.
Ook is het mogelijk om een speedboot te reserveren die u in ongeveer 10 minuten naar Ko Samet brengt.
Hieronder een filmpje van het eilandje!
<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“zHJeBD7ZIl8” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

Bedankt voor de reactie! Leuk om te horen en hier kunnen we wat mee :slight_smile:

De River Kwai is ook leuk om voor een aantal dagen te bezoeken. Genoeg te zien en te doen… Bridge over the River Kwai, oorlogsbegraafplaats, oorlogsmuseum, Hellfire Pass, Erawan National Park met z’n prachtige watervallen, treinritje over the Death Railway.

En ga in het weekend eens naar de Amphawa floating market ('s avonds), erg leuk en een stuk minder toeristisch dan Damnoen Saduak.

Wil je oude Khmer-tempels zien, blijf dan voor een paar nachten in Khorat (Nakhon Ratchasima) en maak tripjes naar Phimai en Phanom Rung. Tripje hier naar toe kan je goed combineren met paar dagen in Khao Yai National Park.