2 weken montenegro

Hallo,

Eind juli begin augustus maken wij een rondreis van 15 dagen in Montenegro. Zo verblijven we in Virpazar, Kolasin, Zabljak en Herceg Novi. Wat is zeker de moeite waard om te bezoeken, te doen, etc… in deze omgeving.
We zijn al van plan om ook daguitstappen over de grenzen te maken maar weten nog niet zo goed wat haalbaar is en wat mooi is.
Alle tips hierrond en over bezienswaardigheden in het algemeen zijn welkom. Ook leuke/ mooie wandelroutes of originele activiteiten spreken ons erg aan.

Alvast bedankt!

Montenegro is erg mooi!. Vond zelf vooral kotor ene leuk stadje, raften in drina tara ook een aanrader. Het raften is niet zo spannend maar de natuur en stilte is erg mooi. Check anders mijn reisverslag en laat het weten als je nog specifieke vragen hebt. http://www.gezinopreis.nl/montenegro/

Afgelopen begin zomer ben ik met mijn vriendin rond getrokken door Bosnië. Toen we in Sarajevo waren kwam zoals ‘Gezin op Reis’ al zegt ze op het idee om te gaan Raften op de Tara rivier. Ze had via http://www.raftingtara.com/oNamaENG.html geboekt ( gwoon dag ervoor gebelt )wat vlak bij de grens van Montenegro ligt.
We zijn 's middags daar aangekomen daar gerelaxed 's avonds is er voor ons gekookt en fantastisch gegeten en wat gedronken met mede mensen die op dat camp zaten. Volgende dag is zij gaan raften. Zelf had ik er niet zo zin in en ben naar NikSic in Montenegro gereden. Fantastisch mooie route langs het water op en over een dam gereden, langs dorpjes. Water was toen nog rustig maar m’n vriendin had er van genoten van de vaart over de rivier.

Dormitor nationaal park blijkt ook mooi te zijn maar helaas door tijd gebrek niet kunnen bezoeken.