18 dagen Sri Lanka in September

Hallo allemaal,

In September gaan ik en mijn zusje 18 dagen door Sri Lanka reizen. We hebben een route gemaakt en zouden graag jullie mening daarover willen vragen. De reistijden zijn van 12-9 t/m 29-9.

Dag 1. Vertrek 's avonds
Dag 2. Aankomst 8:45 uur - doorreizen naar A’pura (trein)
Dag 3. Verkennen Sacred Area A’pura. 's middags doorreis naar Nilaveli (bus of taxi?)
Dag 4. Pigeon Island dagtrip
Dag 5. Doorreis Nilaveli naar Dambula + tripje Cave Temples (Bus of taxi?)
Dag 6. Sigiriya (lion’s rock) + Minneriya NP in de middag
Dag 7. Doorreis Dambulla naar Kandy (bus) Wellicht 's middags botanische tuin of tempel van de tand (welke is aan te raden?)
Dag 8. Treinreis Kandy naar Nuwara Eliya of Ohiya
Dag 9. Horton Plains +Worlds end. 's middags doorreis naar Ella
Dag 10. Ella (Ella’s rock/Ravana Falls/Nine arch bridge)
Dag 11. Ella (Ella’s rock/Ravana Falls/Nine arch bridge)
Dag 12. ??
Dag 13. Mirissa of Unawatuna + dagtocht naar Galle (trein)
Dag 14. Doorreis Mirissa/Unawatuna naar Hikkaduwa (trein)
Dag 15. Hikkaduwa
Dag 16. Hikkaduwa
Dag 17. Reis van Hikkaduwa naar Negombo (trein)
Dag 18. Terugvlucht om 10:05 uur

Misschien dat we iets te ambitieus zijn met deze route? We vinden het zelf nogal lastig om dit te zien.
Vanaf dag 12 weten we nog niet zo goed hoe we dat in kunnen vullen. We willen in ieder geval Galle zien, Surfen (in Unawatuna of Hikkaduwa) en Mirissa zien.
Ook hebben we nu maar 1 NP in de route meegenomen. Is het verstandig om bijvoorbeeld Udawalawe NP nog mee te pakken?

We horen graag jullie meningen en tips :slight_smile:

Groetjes,
Rian en Wouter

Hoi hoi,

één NP lijkt ons genoeg, The Gathering is er dan net in Minneriya. Surf zou ik maar uit m’n hoofd zetten met deze route; Hikka heeft niets (veel te ruwe zee) en Weligama heeft 1 baai met beginnersgolven en de open zee is wederom te ruw. Arugam is de surfplek tot aan medio oktober en daarna begint seizoen medio december in Hikka c.s.
Het is allemaal te doen met trein en bus, mits je voor trein tijdig laat reserveren en met de beperkingen van bus kunt leven. De faq op srilankaprikbord.freeforums.net geeft alle details. Kandy Tand Tempel adviseren wij vaak om alleen (goedkoper danwel gratis) de avondpuja aan de buitenkant mee te maken, dan heb je middags tijd voor de Peradeniya tuinen.

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Hoi Erik,

Bedankt voor je reactie, en sorry voor onze wat verlate reactie :wink:
Prima dan laten we het bij 1 NP.
Dat is jammer dat de zee dan te ruw is bij Hikka. is het een idee om Arugam erbij in te verwerken of word dat iets te veel van het goeie?
Nog wel even een vraagje over de trein, raad je aan om alle trein ritten ver van te voren te reserveren of raad je dat alleen aan bij de rit van Kandy naar Ella en de rest van de treinritten een dag van te voren te regelen?
Bedankt voor de tip van de tand tempel dan weten we dat :slight_smile:

oh nog een klein vraagje: de reis van het vliegveld naar A’pura is wel te doen in 1x na een lange vliegreis? en is dit goed te doen met de trein?

Hoi maar weer,

Arugam zou tussen Ella en Mirissa/U’tuna in moeten en is toch 2 x 3 uur extra on the road; of dat plus kortere duur elders jullie het surfen waard is kan een ander niet beoordelen. Wij zouden zeker Colombo-A’Pura en Kandy-Ella vantevorem boeken. Galle gebied - Colombo is niet reserveerbaar m.u.v. 1 (middag) trein per dag dus vermoedelijk wordt dat op de pof voor jullie. Na vliegen wordt het bus naar Fort en dan een middagtrein naar A’Pura (bijvoorbeeld de 11.50 Yal Devi, hiervan weet ik uit ervaring dat reserveerbare stoelen weken vantevoren op zijn). Subjectief of dat te zwaar is of niet…

Sukses,

<Erik> & [Sandya]