Winnaar droombaan klaagt over eiland

Winnaar droombaan klaagt over eiland

Ben Southall, winnaar van de droombaan op een Australisch eiland, lijkt niet erg enthousiast over zijn nieuwe functie als bewaker van een tropisch eiland.

Ben Southall toen hij nog wel enthousiast was
Tegenover de Britse pers liet Southall weten dat hij de lange Engelse zomerdagen zal missen tijdens zijn verblijf op Hamilton.

Op het tropische eiland treedt namelijk rond acht uur ’s avonds de duisternis al in. Daarnaast betreurt de Brit dat het warme klimaat niet samengaat met typisch Engelse lekkernijen als Yorkshirepudding en roastbeef.
Missen
De uitlatingen van de 34-jarige avonturier vallen bij diverse Engelse en Australische media verkeerd. Ze vinden dat hij klaagt.
Australische toerismebureaus nemen het echter op voor Southall. Hij had enkel antwoord gegeven op de vraag van een journalist wat hij meest zou gaan missen tijdens zijn verblijf in Australië.
Droombaan
Op 1 juli begint Southhall met zijn droombaan als opzichter op het eiland Hamilton in het Groot Barrièrerif. Southall werd uit ruim 34.000 sollicitanten gekozen.
Het salaris bedraagt 150.000 Australische dollar voor zes maanden. Als tegenprestatie verkent de Brit het eiland en houdt daarover een weblog bij om het eiland te promoten bij toeristen.
Door Frederique Dormaar

Bron: Elsevier.