Wikipedia vrijgesproken in Frankrijk

Internetencyclopedie Wikipedia is door de rechtbank in Frankrijk vrijgesproken voor de verspreiding van persoonlijke informatie. De drie klagers eisten 69.000 euro, omdat hun homoseksualiteit werd onthuld in een artikel op de site. Een rechtbank in Parijs oordeelde dat er geen bewijs is voor de schuld van Wikimedia, de organisatie achter Wikipedia.

“We zijn erg blij dat de rechter erkent dat Wikimedia niet de auteur is van de informatie op de site”, zei Florence Devouard, de voorzitster van de raad van bestuur van Wikimedia. De internetencyclopedie geeft elke gebruiker de mogelijkheid om zelf een artikel te creëren of aan te passen. Wikipedia zelf zorgt enkel voor het raamwerk.

Volgens Devouard werd de informatie over de seksuele voorkeur van de drie klagers door een anonieme persoon ingevoerd. “We hebben de tekst zo snel mogelijk van de website gehaald”, verklaarde de voorzitster. In 2001 werd Wikipedia opgericht en intussen zijn er al acht miljoen artikels te vinden, waarvan een kwart in het Engels.

Bron: HLN