Werken op Middelbare School in Zuid-Afrika

http://www.wereldwijzer.nl/attachment.php?attachmentid=58670&d=1395676646&thumb=1

Teachers for Africa Foundationis een non-profit organisatie en ANBI die zich inzet voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we door het ondersteunen en opzetten van een aantal kleinschalige (sponsor)projecten gezamelijk met een aantal partnerscholen voornamelijk in Kaapstad.

Via de inzet van vrijwilligers en stagiairs bieden we kansarme leerlingen de extra aandacht en ondersteuning die ze heel hard nodig hebben- én geven we deelnemers een bijzondere en waardevolle ervaring, in een van de mooiste landen in Afrika.

Niet alleen voor docenten!

Het project
Het kustplaatsje Hout Bay dat onderdeel uitmaakt van Kaapstad, ligt op 20 minuten rijden van Kaapstad centrum. In Hout Bay wonen arm en rijk letterlijk pal naast elkaar wonen. In het township Imizamo Yethu dat geklemd ligt tussen verschillende villawijken, wonen ongeveer 35.000 mensen in veelal provisorisch gebouwde hutjes zonder stromend water. Elektriciteit wordt illegaal afgetapt. Het is een township waar regelmatig nieuwe gelukszoekers hun ‘shack’ tegen de heuvel opbouwen en waar de situatie voor velen uitzichtloos blijkt.

http://www.docentenvoorafrika.nl/fotos/houtbaai_high_plein.jpg

Teachers for Africa Foundation heeft sinds 2009 een directe band met de lokale bevolking, de scholen en de kinderen uit het township van Hout Bay. Wij weten dus goed wat er zich allemaal afspeelt en waaraan behoefte is. In de tijd dat we actief betrokken zijn hebben we al veel positieve veranderingen waargenomen en dit sterkt ons alleen maar in het voornemen om ons als stichting te blijven inzetten voor de kinderen uit de townships van Hout Bay.

Beide ‘public’ High Schools hebben te kampen met veel (sociale) problemen, soms overvolle klassen van 68 leerlingen voor een bepaald vak en hebben als overheidsschool weinig voorzieningen. Criminaliteit, schooluitval en tienerzwangerschap zijn zaken waar de scholen helaas regelmatig mee te maken krijgt. De leerlingen hebben structurele hulp nodig om ze een betere kans te geven iets van hun toekomst te maken.

Meer informatie
Stichting Docenten voor Afrika
Postbus 27
2080 AA Santpoort-Zuid
T +31 (0)6-48945011

Interesse?
Neem contact op via een privé bericht!