Werken in een bibliotheek in een Township - Zuid-Afrika

**Teachers for Africa Foundation **is een non-profit organisatie en ANBI die zich inzet voor beter onderwijs in de townships van Zuid-Afrika. Dit doen we door het ondersteunen en opzetten van een aantal kleinschalige (sponsor)projecten gezamelijk met een aantal partnerscholen voornamelijk in Kaapstad.

Via de inzet van vrijwilligers en stagiairs bieden we kansarme leerlingen de extra aandacht en ondersteuning die ze heel hard nodig hebben- én geven we deelnemers een bijzondere en waardevolle ervaring, in een van de mooiste landen in Afrika.

Niet alleen voor docenten!

Het project
Het kustplaatsje Hout Bay dat onderdeel uitmaakt van Kaapstad, ligt op 20 minuten rijden van Kaapstad centrum. In Hout Bay wonen arm en rijk letterlijk pal naast elkaar wonen. In het township Imizamo Yethu dat geklemd ligt tussen verschillende villawijken, wonen ongeveer 35.000 mensen in veelal provisorisch gebouwde hutjes zonder stromend water. Elektriciteit wordt illegaal afgetapt. Het is een township waar regelmatig nieuwe gelukszoekers hun ‘shack’ tegen de heuvel opbouwen en waar de situatie voor velen uitzichtloos blijkt.

http://www.docentenvoorafrika.nl/fotos/voorlichting_moederenkind.jpg

Met de centrale bibliotheek heeft Teachers for Africa goede contacten en helpen onze vrijwilligers bij het uitvoeren van een aantal educatieprogramma’s verbonden aan de kleinere dependance bibliotheek in het township. Educatieprogramma’s waarbij aandacht en het geven van kennis aan verschillende bevolkingsgroepen het doel is.

Meer informatie
Stichting Docenten voor Afrika
Postbus 27
2080 AA Santpoort-Zuid
T +31 (0)6-48945011

Interesse?
Neem contact op via een privé bericht!